Kontanthjælp: Minister vil drøfte ulige forhold for par

Flere partier på Christiansborg er imod forskelsbehandling af gifte og ugifte par i kontanthjælpsreformen.

Regeringen vil nu undersøge mulighederne for at lave en reel ligestilling af gifte og ugifte samlevende i forbindelse med den nye kontanthjælpsreform. Det skriver Jyllands-Posten.

Reformen betyder, at samlevende ugifte par nu skal forsørge hinanden, ligesom det har været tilfældet med gifte par i årtier.

Men mens de gifte par har ret til at bruge en ægtefælles uudnyttede personfradrag, hvis ægtefællen har en lav indkomst, gælder denne mulighed ikke for de ugifte samlevende par.

Det har fået flere partier bag kontanthjælpsreformen til at kritisere forskelsbehandlingen.

Og nu reagerer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S). Til Jyllands-Posten siger hun, at hun vil indkalde partierne bag reformen til en drøftelse af, hvorvidt det er muligt at lave en sidestilling af parrene, også på det skattemæssige område.

- Vi drøftede reglerne under forhandlingerne, men måtte konstatere, at det er skatteteknisk endog meget svært i praksis. Men jeg vil selvfølgelig gerne høre forligspartiernes holdninger og input, siger Mette Frederiksen.

Dansk Folkeparti, som blandt andet har kritiseret forskelsbehandlingen, er tilfreds med ministerens udmelding.

- Jeg er godt klar over, at Skat siger, at det er meget vanskeligt skatteteknisk at lave en sidestilling.

- Men vi må undersøge alle muligheder for at få lukket for den kritik af kontanthjælpsreformen på dette specifikke område, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF) til Jyllands-Posten.

Forskelsbehandlingen har også mødt kritik i landets kommuner.

/ritzau/

 
Emneord: Kontanthjælp, Ligestilling, Forskelsbehandling, Mette Frederiksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.03.20 Politik
  Ligestillingsministeren vil udfordre myten om, at vi har ligestilling i Danmark

  28. februar præsenterede ligestillingsminister Mogens Jensen regeringens Perspektiv- og Handlingsplan for ligestilling 2020. En ambitiøs plan med 54 ligestillingsinitiativer fordelt på 12 ministerier, der samlet sigter mod et mere ligestillet samfund.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 01.06.18 Politik
  Åbent brev fra Mette Frederiksen til offentligt ansatte og ledere

  Med et åbent brev fremlægger Socialdemokratiet i dag en ny vision for den offentlige sektor. Den omhandler en selvstyre-reform med syv tiltag, der skal løse fem centrale udfordringer. Læs mere her.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 26.10.16 Velfærd
  Dansk ligestilling sakker agterud

  Danmark kan ikke længere kalde sig det foregangsland for ligestilling, vi en gang var. Det viser den årlige Gender Gap Report fra World Economic Forum, hvor de fleste af verdens lande er ranglistet i forhold til ligestilling.