Kontanthjælpsloft trækker kommuners sagsbehandling i langdrag

Fra både Høje Taastrup og Roskilde kommuner lyder det, at kontanthjælpsloft forlænger sagsbehandlingstiden på socialområdet. "Folketinget har en grim overraskelse i vente," siger borgmester Joy Mogensen.

Regeringens meget omdiskuterede kontanthjælpsloft, som betyder lavere ydelser for tusindvis af hovedstadsborgere, får nu også konsekvenser ude i kommunerne. Det skriver DR P4 København.

Kontanthjælpsloft - læs flere historie på temasiden

Find alle vores historier om kontanthjælpsloftet på temasiden her. 

De nye regler, som træder i kraft den 1. oktober betyder, at det kan have ualmindeligt lange udsigter at få sin sag behandlet i flere hovedstadskommuner.
I Høje Taastrup Kommune oplever man i øjeblikket tre ugers sagsbehandlingstid mod et mål på otte dage, og også i Roskilde og København har man problemer med lange ventetider.
- De nye regler er komplicerede og svære at formidle til borgerne, og det bruger vi meget tid på, siger Anne Bærentsen, som er ydelsesleder i Roskilde Kommune, til DR P4 København.

Her betyder det store fokus på de nye regler, at man må nedprioritere andre sager, og hun frygter, at det bliver endnu værre, når borgerne finder ud af, hvordan de bliver ramt af kontanthjælpsloftet.
Det er beklageligt, men desværre ikke overraskende, lyder det fra Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S).
- Vi har ikke fået ekstra penge til at løse de lange sagsbehandlingstider, og jeg kan desværre ikke bare love, at jeg står klar med ekstra ressourcer, siger hun til DR P4 København og tilføjer:
- Jeg tror ikke Folketinget forstår, hvor alvorligt det her er. De har en grim overraskelse i vente, siger hun.

Emneord: Familier på kontanthjælp, Kontanthjælpsloft, Kontanthjælpsmodtagere, Kontanthjælpsreform, Joy Mogensen, Roskilde Kommune, Høje Taastrup, Anne Bærentsen, Sagsbehandlingstid, Udsatte borgere, Udsatte familier, Socialavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også