Kontanthjælpsregler bryder ung familie op

En 31-årig kvinde på barsel fra sit deltidsjob skal melde sig ledig, hvis hendes samboende kæreste skal opretholde sin kontanthjælp. Det er beskeden til parret fra Aalborg Kommune, der blot følger teksten i kontanthjælpsreformen.

- Hun er tvunget til at melde sig ledig, ellers kan jeg ikke få kontanthjælp, siger kæresten Henrik Pedersen.

Parret undrer sig over, at det er nødvendigt at melde sig ledig i en barselsperiode, og frygter at kvinden tvinges ud af sit deltidsarbejde i en møbelforretning, når barslen slutter til årsskiftet.

Henrik Pedersen har været på sygedagpenge, og er i øjeblikket uarbejdsdygtig på grund af en arbejdsskade, der har medført fire operationer i foden. I næste måned skal hans sag vurderes igen, og han håber at blive revalideret. Og derfor efterlyser han en mere fleksibel tolkning af lovteksten.

Det samme gør formanden for LO Aalborg, Anna Kirsten Olesen. Hun er også socialdemokratisk byrådsmedlem i Aalborg, og efterlyser en mere smidig lovgivning.


- Det virker som om både borgere og såmænd også sagsbehandlerne mistænkes for at snyde, og det er der ingen grund til, siger LO-formanden.

Kvindens fagforening Kristelig fagforening er enig. Afdelingschef Erik Nielsen kalder behandlingen ulogisk, og af samme grund vil LO-formand Anna Kirsten Olesen bringe sagen videre til Christiansborg.

- Jeg vil spørge både beskæftigelsesministeren og socialministeren, om det er meningen at borgerne skal behandles sådan af systemet, siger Anna Kirsten Olesen.

Den lille familie selv har sendt deres sag videre til ankestyrelsen.

- Men her er der ingen hjælp at hente foreløbig. Vi har fået at vide at der er 10 måneders behandlingstid, siger Henrik Pedersen.

Han er nu flyttet fra kæresten og parrets fire måneder gamle dreng. Derved slipper hun for at melde sig ledig, og han kan opretholde sin kontanthjælp.

 

 

 

 

Emneord: Kontanthjælp, Kontanthjælpsreform, Kontanthjælpregler, LO, Aalborg, Aalborg Byråd
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.08.18 Politik
  LO: Godt at A-kasserne nu får mere ansvar

  - Ros til partierne for, at de nu omsider viser a-kasserne den tillid, de fortjener. Jeg havde dog hellere set, at a-kasserne havde fået opgaven som en fast ordning i stedet for et forsøg, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

 • 30.05.18 Velfærd
  Regeringen: Flere skal i arbejde - og blive i jobbet

  Mangel på arbejdskraft må ikke bremse væksten i Danmark. Regeringen vil med et nyt udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere ledige mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller sige nej til et job.

 • 28.05.18 Velfærd
  22.700 færre i kontanthjælpssystemet

  Antallet af kontanthjælpsmodtagere, modtagere af integrationsydelse samt uddannelseshjælp fortsætter faldet. Fra april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen trådte i kraft, og til februar 2018, blev der 22.700 fuldtidspersoner færre på kontanthjælp, når der tages højde for sæsonudsving.

 • 04.04.17 Velfærd
  LO om sammenhængsreform: Håber på mere dialog

  "Vi har til gode at se, hvordan regeringen konkret forestiller sig, at det skal gøres", siger LO's formand Lizette Risgaard om regeringens nye plan for fornyelse af den offentlige sektor.

 • 29.04.16 Velfærd
  Ambitiøs ny aftale skal sikre fremtidens arbejdskraft: Flere og dygtigere faglærte

  - Den her aftale skal sikre, at vi i fremtiden får flere og dygtigere faglærte i Kolding Kommune, lyder det fra kommunaldirektør Rikke Vestergaard.