Kontroversiel præst skal til ny samtale

Sognepræst Annette Berg fra Vig ved Nykøbing Sjælland tror stadig på reinkarnation, og har ikke personligt skiftet holdning efter en tjenestelig samtale med

Det skrev sognepræsten i en pressemeddelelse tirsdag aften - og det koster hende nu en ny samtale med biskoppen i Roskilde Stift, Peter Fischer-Møller.

Det oplyser TV ØST.


- Jeg har læst Annettes pressemeddelelse, og jeg undrer mig over den. Jeg vil drøfte sagen med Annette, da det må bero på en misforståelse, siger Peter Fischer-Møller til tv-stationen. Han understreger, at han tager sagen meget alvorligt.

I pressemeddelelsen gør Annette Berg det klart, at hun stadig holder døren åben for reinkarnation som en mulighed efter døden. Den pressemeddelelse forvirrer biskop Peter Fischer-Møller. I sidste uge skrev de to sammen en fælles pressemeddelelse, hvor de fremhæver, at Annette Berg ikke vil forkynde om reinkarnation i kirken. Derfor forstår han nu ikke, at Annette selv har sendt en pressemeddelelse ud.

I sin personlige pressemeddelelse skriver Annette Berg, at hun tror på, at reinkarnation kan være en mulighed blandt andre. Men hun tilføjer også, at hun har skrevet under på, at hun ikke forkynder reinkarnation i kirken. Hun oplyser til TV ØST, at anledningen til den nye pressemeddelelse er en kommentar fra sognepræst Jesper Bakker i Kristeligt Dagblad, der kalder det tankevækkende, at hun: "ændrer holdning med udsigt til sanktioner".

- Jeg har ikke ændret holdning med udsigten til sanktioner. Det var tværtimod magtpåliggende for mig i samtalen med biskoppen, IKKE at lukke den dør, jeg netop har været med til at åbneskriver hun.

Emneord: Præster, Religion, Tro, Reinkarnation
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet