Korruption i Danmark: Embedsmand får betinget dom for bestikkelse

En 47-årig mand modtog som ministerieansat elektronik til spotpris fra it-leverandøren Atea.

Retten i Glostrup har torsdag idømt en 47-årig edb-medarbejder i et ministerium 30 dages betinget fængsel for bestikkelse. Manden slipper for at skulle afsone straffen mod at udføre 40 timers samfundstjeneste.

Manden har i kraft af sin ansættelse i ministeriet opnået "en uberettiget fordel i størrelsesordenen 10-11.000 kroner", som det lyder i dommen.

Bestikkelsesskandalen

Bestikkelsesskandalen begyndte i Region Sjælland og spredte sig siden til en række andre offentlige myndigheder. Sagen er kaldt Danmarkshistoriens største, og har tråde til flere andre myndigheder. IT-giganten ATEA spiller en central rolle.

Læs alt om skandalen her. 

- Det her kunne alene ske, fordi du var ansat som medarbejder i Udenrigsministeriet, og fordi udenrigsministeriet havde en aftale med Atea, lyder det fra retsformand Anne Ersbøll.

Manden er den fjerde, som bliver dømt i et større sagskompleks, hvor offentligt ansatte er under mistanke for at have ladet sig bestikke af it-leverandøren Atea.

Han overvejer, om han vil anke dommen, og indtil videre er han beskyttet af et navneforbud.

Den 47-årige var tilbage i 2012 og 2013 ansat i ministeriet som edb-medarbejder. Selv har han forklaret, at han ingen indflydelse havde på, hvad ministeriet købte ind af it-udstyr.

Ministeriet entrerede på it-området med Atea. Et dokument, der er blevet fremlagt i retten, viser, at Ateas omsætning i forhold til ministeriet var på 37 millioner kroner årligt.

I 2012 købte edb-medarbejderen to iPads hos Atea. Han købte dem ved at henvende sig til den sælger, som i Atea havde ministeriet som fast kunde. Han fik dem til halv pris.

Året efter var det blandt andet noget fotoudstyr, som medarbejderen købte fra Atea. Igen var der i omegnen af 50 procents rabat.

- Jeg syntes, det var en god pris. Jeg ved ikke, hvad en detailhandler giver for en iPad. Jeg vidste ikke engang, hvad en iPad kostede på markedet, har den 47-årige forklaret i retten.

Han har pure afvist, at han opfattede rabatten som så gunstig, at alarmklokkerne burde have ringet. Tværtimod har han forklaret, at han var meget bevidst om ikke at bryde reglerne.

- Jeg har aldrig nogensinde fået læst eller påtalt, at man ikke må købe udstyr hos leverandører. Jeg ved, at jeg ikke modtager korruption og gaver, og det er noget, jeg håndhæver meget hårdt, har manden forklaret.

Manden er den fjerde, der får dom i sagen, som er et enormt sagskompleks. Indtil videre er der rejst tiltale mod 12 personer. Bagmandspolitiet overvejer, om der skal rejses tiltale i yderligere 10 sager.

Derudover har Bagmandspolitiet valgt at lade ni sigtede slippe uden påtale.

Men bag det hele ligger en endnu større sag, i hvert fald beløbsmæssigt. Her var seks personer tilbage i 2015 i en periode varetægtsfængslet. Det skete, efter at Region Sjælland gik til politiet efter mistanke om bestikkelse.

/ritzau/

 

 

Emneord: Korruption, Bestikkelse, Atea
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 21.07.18 Tinamaria
  Korruption på højt plan med deltagelse fra politi og domstole

  Det er svært for andre at forstå, rumme og kapere, at vi har et politi- og retssystem, som rotter sig sammen og går specifikt efter borgere - især dem som fortæller sandheden om samfundet, om korruptionen og det som reelt foregår i myndighedsregi ...


  Jeg er selv af dommer Susan Blixenkrone-Møller uretmæssigt blevet gjort hjemløs i 2014 og blev i december 2017 frastjålet 8 firmaheste bl.a. som hævn for, at jeg havde politianmeldt hende og udgivet en kritisk bog om hendes byret. Samme dag politiet på baggrund af løgn og lovbrud stjal hestene, erklærede jeg staten og mine forfølgere SKAKMAT, da jeg har syv båndoptagelser med politiet, foruden to meget belastende aktindsigter som afslører yderligere løgne fra politiet foruden anmelderne og min staldejer.


  Jeg kan fremvise årelang chikane fra retten i Næstved såvel som alle øvrige retsinstanser, hvilket bl.a. fremgår af http://www.tinamarias.dk/blog/retssager.html. Den årelange forfølgelse fra bl.a. politiet og domstolene har afstedkommet, at jeg er tvunget til at lægge straffesagen i hestesagen på nettet for blot at sikre mig en lille smule retssikkerhed. Retten har allerede lagt hindringer i vejen for, at jeg kan indkalde meget væsentlige vidner i sagen og de har forhalet sagen i månedsvis, selvom der er tale om en uretmæssig frakendelse af hestene, som end ikke var for en dommer ... Hvis du vil følge straffesagen, kan du følge den her - http://www.tinamarias.dk/blog/straffesagenoversigt, hvor der også er link til dialog med Søren Pape, ombudsmanden m.fl. Du finder hestesagen via denne korte artikel “Stjæler staten heste” - http://tinamarias.dk/blog/stjaelerstatenheste


  Jeg er forfatter, forlægger, dokumentarist og whistleblower, hvilket er baggrunden for den offentlige forfølgelse, som også er kendt under navnet gang stalking, som man kan læse mere om her - http://tinamarias.dk/blog/gangstalking Offentlig forfølgelse komme bl.a. til udtryk i, at man konsekvent taber sine sager, hvorfor jeg flere gange er blevet idømt modpartens krav – uden en retssag overhovedet ...


  Vil du have indblik i, hvordan korruption og offentlig forfølgelse udspiller sig i Danmark, så besøg min blog på http://www.tinamarias.dk/blog/ På http://www.tinamarias.dk/blog/sager.html kan du også finde omfattende dokumentation, dialoger med myndigheder, den uretmæssige fogedudsættelse fra retten i Næstved, identiske Tibet-sager, identisk skattesag i stil med Kasi-Jesper, falske anmeldelser og meget andet grimt som slet ikke hører hjemme i et retssamfund. Omfattende chikanesager kan være hverdag for en whistleblower. Du kan også downloade en masse gratis bøger og andet materiale under downloads.


  Hjælp mig gerne med at udbrede kendskabet til bloggen, da det er den eneste måde, vi kan komme korruptionen og magtmisbruget til livs og få indført reel retssikkerhed. Whistleblowere er udsat for retsløse tilstande og er jaget vildt uden mulighed for at komme fri, fordi politi, retssystemet og mange andre myndigheder deltager, imens ombudsmanden kigger den anden vej ...

 • 06.10.17 knud
  koroption

  EN KAMP FOR LIVET OG VORES DYR.
  Et yndigt land men hvor er det henne.
  K. Jacobsen og familie har kæmpet for at der var et yndigt land som hedder Danmark, det gjorde vi 1970erne. For at stoppe os i denne kamp her med fredningsreglen gældsanerings loven osv. beslaglagde dommerne vores gård, heste, fabrik, dommerne satte hestene i pleje på en gård som var dømt for misrøgt og havde fået heste aflivet før. Kort fortalt har skrevet om det før. Vi fik fabrik og heste hjem, 2 heste overlevede ikke dommernes misrøgt, hestene havde ikke fået mad og vand i 3 uger. Men lovene her blandt andet gældsaneringsloven kom igennem og mange borger har gavn af disse love.

  Nu skriver vi år 2016, og vi kæmper stadigvæk for at der skal komme et yndigt land i Danmark. Vi har afsløret politikernes lønnings forhold, som den promille der styrer Danmark, som lever i overflod men som har hele magten, det er det værste diktatur der findes i hele verden. Enhver der sætter sig op mod det bliver undertrygt.

  Det danske diktatur bestående af de hemmelige loger har frataget vores gård uden tilsigelse og uden at vi var vidne om det, det var forbryderen dommer Birgit Bjerring Andersen, der måtte indrømme at vi ikke var vidne om det. Dommer forbryder Susan Blixenkrone-Møller har op til mange gange truet med at aflive vores dyr hvis vi ikke holdte op med at afsløre det danske diktatur de hemmelige loger.

  Så kom ordren fra forbryder frimurer præsident Alex Jens Elisiussen til dommer forbryder Susan Blixenkrone-Møller, det var nu 6 gang at vi skulle udsættes af gården og vores dyr skulle aflives. Det var mandag d. 27. juni 2016 kl. 9.30 og der mødte diktaturet med dommer, politi talstærkt op og vi fik 10 min. til at forlade gården, og hvis vi ikke inden for 10 min. vil vi blive båret derfra. Vi nåede at få sengetøj, lidt tøj og 2 hunde med, og nu stod vi nu uden hjem og nåede ikke at sige farvel til vores dyr i stalden eller vores katte. Alle vores papir lå frit tilgængeligt for diktaturet. Så nu har vi fået hjem i en bil med 2 hunde. Hvem skulle nu fodre vores heste for vi måtte ikke komme på gården, samt passe dem ? Der var 2 nyfødte føl iblandt, ja de heste der var her på gården var efterkommer af de heste fra 1976 som diktaturet frimurer dommerne forsøgte på at få aflivet.

  Vi har nu erfaret at hestene er flyttet fra gården af diktaturet politiet, vi ved ikke hvor i verden at de står eller om de lever. Vi har sammen med vores advokat ikke kunne få oplyst noget om hestene og vores andre dyr. Men vi har erfaret at det er en tro kopi af det som skete i 1976. Den person der passer hestene er en dansk person der i Sverige er frataget retten til at omgås dyr på grund af misrøgt, 2 gange har hun fået tømt sin gård og alle hendes dyr er blevet aflivet, det var meget omtalt i svensk TV. Så nu kan hun så misrøgte vores heste og dyr, hvis vores dyr lever.

  Vi skyldte ikke en krone på vores gård ud over de faste terminer som var meget lille, mindre end 1/5 del af gårdens værdi. Vi skyldte intet på vores maskiner eller på vores heste, alligevel er vi frataget gården. Og har nu måtte taget ophold i en campingvogn som gode venner har lånt os, derfra må vi kæmpe for vores dyr hvis de overhoved lever. Men vi kæmper stadigvæk for at danske borger skal få et demokrati og et yndigt land. Folketingspolitiker som danske borger kan stemme på og som er ærlige, samt grænser der er lukket uden EU. Samt at sproget er dansk, derfor kom ind og støt os i folkets ret, meld jer ind og vær med i opgøret, for at få Danmark tilbage, der er indmeldes blanket i Folkets ret. http://folketsret.dk/
  Vi ofrer alt for jer, nu må I også ofre lidt og være med i kampen for at få Danmark tilbage.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også