Kræver handling fra ny minister: Blå og rød lejr står sammen om opråb

Borgmestre har skrevet til beskæftigelsesministeren med ønske om at lave disruption på beskæftigelsesområdet, og herunder få gjort op med bureaukrati og rammelovgivning. Læs brevet og se deres omfattende katalog med forslag her.

6. december 2016
 
Kære Troels Lund Poulsen
 
Stort tillykke med dit nye job som beskæftigelsesminister!

I 6-byerne er vi meget optaget af at styrke samarbejdet med private virksomheder, da det er afgørende for, at flere borgere på overførsel kommer ud på arbejdsmarkedet.


Derfor glæder det os, at regeringsgrundlaget fremhæver behovet for forenkling af beskæftigelseslovgivningen. Vi finder, at den trænger til en grundlæggende fornyelse, hvor der gives en ramme med vægt på resultater for borgere og virksomheder frem for indviklet og tidskrævende detailregulering.
 
”Disruption” er tiltrængt på området, så tiden ikke bruges på forfinet sagsbehandling frem for kerneopgaven med at skaffe hhv. job til borgerne og medarbejdere til virksomhederne.
 
I regeringsgrundlaget nævnes også refusionsreformen og dens økonomiske incitamenter. Også her har du vores opbakning til at lægge vægt på økonomiske incitamenter og resultater frem for detailregulering. Vi vil gerne måles på resultater frem for indsatser.
 
Arbejdsmarkedet er under forandring. Vi ser nye typer virksomheder, nye ansættelsesformer, iværksætteri, mv. Her er der en oplagt mulighed for at få flere borgere ud på arbejdsmarkedet. Også selvom der kan være udfordringer for den enkelte i forhold til helbred, kompetencer, sprog, mv.

Vi vedlægger et katalog der viser barrierer og uhensigtsmæssigheder, som vi ser i den nuværende beskæftigelseslovgivning. Kataloget understreger på den måde behovet for fornyelse på området. 


Der bliver nok at tage fat på, og vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med fokus på løsningen af kerneopgaven. I den forbindelse kan vi oplyse, at vi i det nye år vil søge foretræde for folketingets beskæftigelsesudvalg for at fremføre vore synspunkter om behovet for rammelovgivning frem for detaljerede bureaukratiske regler.
 
Vi vil endnu en gang ønske dig tillykke med dit nye job, i det vi håber, at vi kan indgå i et godt og konstruktivt samarbejde om optimering af beskæftigelsesindsatsen.
 
Med venlig hilsen
 
Henrik Vallø (Partiløs), Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Esbjerg Kommune
 
Anna Mee Allerslev (R), Borgmester for Beskæftigelse- og integration i Københavns Kommune
 
Steen Møller (K), Rådmand for Beskæftigelses- og Socialområdet i Odense Kommune
 
Christian Boldsen (V), Formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune
 
Mai-Britt Iversen (S), Rådmand for Familie, Social og Beskæftigelse i Aalborg Kommune
 
Thomas Medom (SF), Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune
 
Vedlagt: Katalog over barrierer og uhensigtsmæssigheder på beskæftigelsesområdet,
 
Emneord: Socialkrisen, Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen, Esbjerg Kommune, Henrik Vallø, Aarhus Kommune, Thomas Medom, Odense Kommune, Steen Møller, Randers Kommune, Christian Boldsen, Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev, Beskæftigelsesområdet, Beskæftigelsesministeriet, Troels Lund Poulsen, Rammestyring, Afbureaukratisering, Bureaukrati, Jobcentre, 131216, 161216
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 15.12.16 B.H.Frederiksen
  Katalog over barrierer fra 6-byerne.

  Interessant og meget omfattende materiale som har punkter jeg godt kan tilslutte mig fx, overordnet emne 1 barriere 3 og brug af rehabiliteringsteam, som begge er spild af tid og penge.
  Det er dog tydeligt, det er for kommunerne selv de ændringer ønskes og ikke for den syge borgers skyld.
  Jeg mangler eksempler på ændringer fra syge borgere som er eller har været igennem et langt ressourceforløb, de kan også bidrage med økonomiske forbedringer som kommer kommunerne tilgode fx, ved at fjerne 5 års ressourceforløb som tydeligvis ikke får folk i arbejde. Det må være muligt, på oplysninger fra borgeren og fra speciallægeundersøgelse, at visitere korrekt på få måneder.
  Jeg selv er lige påbegyndt et ressourceforløb og hvis alt går efter planen er jeg færdig når jeg skal på folkepension. Vil lige nævne, at jeg meget gerne vil arbejde de få timer jeg kan, men mine konkrete forslag til jobs, som jeg mener, jeg stadig kan bestride, kommer på tværs af rehabiliteringsteamets indstilling til foreløbig opkvalificerende træning i fitnesscenter, på kommunens regning selvfølgelig.
  Men så lang tid jeg holdes i systemet, er der jo arbejde til socialrådgivere, anden aktør og læger.

 • 14.12.16 Lone Bording
  Mere frihed til at spare på syge handicappede udviklingshæmmede og arbejdsløse

  Hvor svært kan det være?? I Kæbenhavn tager det 12 uger at få kontanthjælp på grund af barrierer kommunen selv har skabt - prøv Norddjurs modellen - den virker også for borgerne http://m.norddjurs.lokalavisen.dk/formand-for-lo-djursland-bedre-takter-fra-jobcentret-i-norddjurs-/20160720/artikler/707259981/

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også