Krav: Embedsmænd skal afhøres om Zornig-million

Oppositionen kræver embedsmænd afhørt i sagen om socialministerens millionløfte til projekt om socialt udsatte

Topembedsmænd i Socialministeriet skal afhøres og pålægges at tale sandt i en kommende undersøgelse af det skandaleombruste forløb, hvor socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i sommer lovede Lisbeth Zornig Andersen en million kroner.

Sådan lyder kravet fra Venstre, skriver Jyllands-Posten.

Foreløbig har socialministeren blot erklæret, at undersøgelsen af forløbet skal være "så transparent og korrekt som overhovedet muligt", men Venstre vil nu have sikkerhed for, at embedsmændene bliver udspurgt i detaljer om forløbet.

- Jeg er generelt bekymret og temmelig forundret over hele processen i ministeriet, siger Venstres Jakob Engel-Schmidt til avisen.

- Og det vil få mit bekymringsbarometer til at stige, hvis ministeren ikke også vil være med til at stille embedsmændene til rådighed og selvfølgelig præcisere, at de skal udtale sig sanddrueligt om forløbet, fastslår han.

Umiddelbart møder Venstres krav støtte fra Enhedslisten, der sidder med de afgørende stemmer i forhold til ministerens fremtid i den prekære sag.

Socialordfører Finn Sørensen fra Enhedslisten medgiver, at det kan virke "mistænkeliggørende" over for embedsmændene at pålægge dem at tale sandt. Men der er behov for at få vendt alle sten, siger han til avisen:

- Som jeg har understreget flere gange, så skal det ikke hedde sig bagefter, at der var spørgsmål, som ikke blev undersøgt. Hvis det juridisk er muligt at bede om mundtlige udsagn fra embedsmænd, så er det også i orden med mig.

Få dage efter at have offentliggjort en pulje på en million kroner til socialt arbejde lovede Annette Vilhelmsen 29. august sidste år - foran et tv-hold - hele puljen til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på kanten".

Det skete med ordene "det er en million til dig".

På det tidspunkt havde Zornig dog ikke søgt puljen, og ansøgningsfristen var endnu ikke overskredet.

Få dage senere blev puljen uden stor opmærksomhed fordoblet og socialministerens løftet gennemført, så Huset Zornig fik udbetalt pengene som lovet.

/ritzau/

 

 
Emneord: Millionpulje, Stemmer på Kanten, Lisbeth Zornig Andersen, Annette Vilhelmsen, Socialministeriet, Venstre, Jakob Engel-Schmidt, Finn Sørensen, Enhedslisten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også