Kredittkort: Almindelige fælder med flybilletter og biludlejning

Der findes flere overraskende kreative metoder til at lure folks kredittkortoplysninger ud af dem, hvorefter et kredittkort tømmes for penge. Der er et par tommelfingerregler, man bør huske på for at undgå disse. Biludlejning og flybilletter er to områder, der er kendt for at forårsage problemer.

Sponsoreret indhold

Først og mest vigtigt – hvis noget er for godt til at være sandt, er det det formentlig også. Derfor skal man altid være ekstra kritisk, når man støder på noget, der ligner et lidt for generøst tilbud. 

Det andet er – hvis noget virker suspekt eller usikkert bør man holde sig fra det i stedet for at tænke, at det sikkert er fint nok. Forhandlere ved godt, at mange er bekymrede for kredittkortsvindel, så de vil gå langt for at få tingene til at se ordentlige ud.

Man kan komme langt med de to regler, men nedenfor gennemgås alligevel nogen af de mest almindelige fælder med kredittkort.

Køb af flybilletter via robotter

Der er mange, der oplever at blive snydt i forbindelse med køb af flybilletter. Generelt er markedet stort og uoverskueligt. 

Særligt når man benytter de forskellige robotter, der samler tilbud fra en række flyselskaber, kan man komme ud for nogle meget uigennemskuelige konstruktioner, hvor firmaer agerer som mellemmænd mellem kunde og flyselskab. 

Det er generelt en god idé at være skeptisk overfor disse, da man kan spørge sig selv, hvad mellemmændene får ud af at sælge billetter billigere, end de kan købes hos flyselskabet. Når man benytter sig af mellemmændene sker det tit, at der pludselig kommer en række ekstra udgifter med i købet, f.eks. unødvendig sædereservation, forsikringer og flyskatter. 

Alt dette er i sig selv harmløst nok, men den letteste måde at undgå det på er, at gå til det flyselskab, som man skal flyve med for at købe billetterne direkte fra dem. Når man gør det på den måde, vil man også opleve bedre kundeservice, hvis man skulle løbe ind i et problem på sin rejse, f.eks. forsinkede fly eller mistet bagage.

Der kan dog være situationer, hvor der reelt er penge at spare gennem disse mellemmænd og rejsebureauer. I de tilfælde bør man først og fremmest altid betale med kredittkort ifølge kredittkortinfo.no/, og ikke via bankoverførsel, hvilket flere og flere firmaer opfordrer til. Når man betaler med kredittkort, er man nemlig omfattet af en forsikring således, at man får sine penge igen af kortudstederen, hvis man ikke modtager en vare eller ydelse, som man har købt.

Læs også: Kredittkortgebyr blir forbudt - Nettavisen.no

Biludlejning og skjulte omkostninger

Det er ofte i forbindelse med ferier eller andre ophold i udlandet, at danskerne oplever at blive snydt. Således er leje af bil også et område, hvor der i de senere år har været reportager om snyd.

Det gælder særligt nogle af de spanske kæder der tilbyder biludlejning i Sydeuropa. Her bliver ofte det mest populære betalingskort for danskerne - Visa/Dankortet - nemlig afvist. I praksis sker det sådan, at man som kunde møder op for at hente en reserveret bil. Herpå får man at vide, at hvis man betaler med Dankortet skal man købe en tillægsforsikring, da biludlejningsfirmaet ikke mener, at Dankortet giver dem den fornødne sikkerhed for, at de kan få deres penge. 

Hvis man som kunde afviser det og finder et andet sted at leje sin bil, vil biludlejningsfirmaet så betragte det som om, at man som kunde ikke lever op til sin del af aftalen, og stadig trække ens kort for leje af bilen. Selvom det er en uheldig praksis, oplever klagemyndighederne, at de har svært ved at dæmme op for det. Derfor bør man som kunde helt undgå at sætte sig selv i den situation.

Oftest opstår problemet, fordi man laver reservationen på leje af den gennem en agent, der ikke er fuldt ud bekendt med gældende regler og procedurer. Derfor er det et godt råd, så vidt som muligt, at bestille direkte hos selskabet, der lejer bilerne ud. Alternativt kan du besøge billigerebiludlejning.dk/, som er specialiseret i biludlejning. En anden måde at undgå situationen på er at gennemføre sin betaling med et kredittkort såsom Diners Club, MasterCard, eller Eurocard. 

Læs også: Pas på med at leje bil med et Visa/Dankort - Bt.dk

E-mail svindlere

Det er dog ikke alle typer af kredittkort svindel, der sker i forbindelse med udlandsophold. I takt med at internettet er blevet en hverdagsting for næsten hele befolkningen, trives forskellige svindelnumre også gennem e-mails.

Der er mange forskellige eksempler på disse. Nigerianske prinser, der har brug for din hjælp nu og tilbyder en klækkelig kompensation. Hjemmesider, som du er besøgende nr. 1.000.000 på, hvorfor du har gjort dig fortjent til en præmie. Erhvervsdrivende, der har brug for hjælp til at facilitere en handel, som du så får en procentdel af. Det er alt sammen eksempler på svindelnumre. For at undgå disse må man bruge sin sunde fornuft.

Hvis nogen ud af det blå tilbyder dig en stor sum penge eller dyre genstande for at udføre et meget let stykke arbejde, er det næsten med garanti svindel. Husk den første tommelfingerregel - hvis noget er for godt til at være sandt, er det det formentlig også!

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer