Kritik: Sag om reinkarnation udstiller folkekirken

Sagen om præst Annette Berg og hendes tro på reinkarnation udstiller folkekirken som naiv og uærlig. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Sådan lyder det fra eksperter, efter at Roskildebiskop Peter Fischer-Møller nu igen indkalder den omstridte præst til tjenstlig samtale. 
Det sker, efter hun i tirsdags i en privat pressemeddelelse påny erklærede sin åbenhed for reinkarnation. Efter en tjenstlig samtale mellem biskoppen og Annette Berg havde de to ellers udsendt en fælles pressemeddelelse, hvor hun beklagede, at hun med udtalelser om at tro på reinkarnation havde udtrykt sig ”uklart og misforståeligt i nogles øjne.” 


Men i sin private pressemeddelelse fastholder Annette Berg nu, at hun fortsat holder døren på klem for reinkarnation, blandt andet med formuleringen ”Jeg tror på, at reinkarnation kan være en mulighed blandt andre.”
Teologiprofessor Svend Andersen fra Aarhus Universitet, der er formand for Selskab for Kirkeret, kalder håndteringen af sagen ”fuldstændig grotesk.” 
”Det er grotesk, at præsten føler sig nødsaget til at udsende en korrektion, efter hun og biskoppen har haft en formentlig grundig samtale, hvorom de i fællesskab har udsendt en udtalelse. Jeg mener, at det gør folkekirken fuldstændig utroværdig. Det giver et helt forvirrende billede af, hvad folkekirken er, og jeg mener, at der bør igangsættes en teologisk udredning, eller at der indledes en læresag ved præsteretten, så man kan få afklaret spørgsmålet om reinkarnation i folkekirken,” siger Svend Andersen til Kristeligt Dagblad. 
Biskop Peter Fischer-Møller fortæller, at han undrer sig over Annette Bergs pressemeddelelse og mener, at ”der må være tale om en misforståelse”. 
”Vi havde en fast aftale, Annette Berg og jeg. Vi havde aftalt, at når vi blev spurgt, så henholdt vi os til pressemeddelelsen. Så jeg tænker, at hendes pressemeddelelse er udtryk for en misforståelse, men jeg ser alvorligt på det, og derfor har jeg indkaldt Annette til en ny samtale,” siger Peter Fischer-Møller til Kristeligt Dagblad.

Emneord: Præster, Religion, Tro, Reinkarnation
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

  • 19.02.15 Ledelse
    Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

    Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet