To kvinder i kamp om toppost i Venstre

Mens der udspiller sig et drama i den socialdemokratiske folketingsgruppe, er der i al stilfærdighed også en intern magtkamp i gang i Venstre, skriver Politiken torsdag. Omdrejningspunktet er posten som politisk ordfører, som Ellen Trane Nørby forlader inden længe. Hun går ganske vist først på barsel efter sommerferien og kunne derfor i teorien blive siddende, men alligevel har partiledelsen lagt sig fast på, at der skal udnævnes en afløser for hende 27. februar.

På nuværende tidspunkt er kandidatfeltet til posten som politisk ordfører ifølge kilder i partiet reduceret til integrationsordfører Inger Støjberg og sundhedsordfører Sophie Løhde - med Inger Støjberg som en svag favorit, skriver Politiken.

Hvem der skal have lige netop den post, besluttes af formand Lars Løkke Rasmussen personligt, hvorefter den øvrige ledelse i folketingsgruppen er med til at sætte navne på resten af kabalen.


Ingen fra Venstres ledelse har ønsket at udtale sig om den forestående rokade.

»Næh, altså, holdet skal sættes, og Lars Løkke kommer til at afgøre, hvem der skal være politisk ordfører. Jeg går ud fra, at den, der bliver bedt om det, siger ja«, siger Inger Støjberg til Politiken.

Den anden uofficielle kandidat til posten, Sophie Løhde, ønsker ikke at bekræfte, om hun er klar til posten som partiets spydspids frem mod et kommende folketingsvalg.

»Jeg har fuld tillid til, at Venstres ledelse i god ro og orden kan sætte det rigtige hold. I øvrigt har jeg ingen kommentarer til den kommende ordførerrokade«, siger Sophie Løhde til Politiken.

Selv om Lars Løkke Rasmussen angiveligt endnu ikke har truffet den endelige afgørelse, har Inger Støjberg en lille fordel hos partiformanden, blandt andet på grund af sin erfaring med posten som politisk ordfører fra 2007 til 2009.

Derimod har hun ifølge Politikens oplysninger ikke et flertal bag sig i folketingsgruppen, hvor mange er skeptiske over for Inger Støjbergs ofte kontante retorik på integrationsområdet.

Emneord: Venstre, Politisk ordfører, Folketinget, Inger Støjberg, Sophie Løhde
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 30.04.19 Infrastruktur
  Ny opgørelse: 5.500 statslige arbejdspladser er nu flyttet

  Mere end 5.500 statslige arbejdspladser er nu etableret uden for eller flyttet fra Københavnsområdet til andre dele af landet. Det viser en ny statusopgørelse fra regeringen.