Lad os få fakta ind i debatten om statens brug af konsulenter

DI Videnrådgiverne er meget positive overfor Rigsrevisionens kommende undersøgelse af statens brug af konsulenter. Der er et kæmpe behov for, at få fakta frem for myter i debatten om brugen af konsulenter i det offentlige.

- Vi oplever gang på gang, at diskussionen om statens brug af konsulenter alt for ensidigt fokuserer på, hvor mange penge der bruges. I stedet bør man se på den værdi, de eksterne videnrådgivere skaber. Hvis de eksterne rådgivere leverer værdi, og opgaverne hermed løses bedst muligt til prisen, er beløbets størrelse i sig selv uinteressant, siger branchedirektør i DI Videnrådgiverne Henriette Søltoft. 
 
- Derfor er det afgørende, at Rigsrevisionens undersøgelse også inddrager effekten af de eksterne konsulenters arbejde. Og at de enkelte statslige enheder forholder sig strategisk til, hvordan de bedst løser opgaverne, siger Henriette Søltoft.

Private videnrådgivere bliver typisk brugt til opgaver, fordi de kan tilføre faglige kompetencer og specialistviden. DI Videnrådgiverne støtter fuldt ud, at eksterne rådgivere skal bruges hensigtsmæssigt i den offentlige sektor. 

- Hvis der er unødvendige udgifter forbundet med brugen af private videnrådgivere, skal de selvfølgelig spares. Men meget ofte er videnrådgivernes rolle netop at sørge for, at opgaverne løses så effektivt så muligt, så borgerne får mest mulig kvalitet pengene. Det er udtryk for, at de offentlige myndigheder fokuserer på deres kerneopgaver og køber bistand udefra, når det er nødvendigt, siger direktør for DI Videnrådgiverne Henriette Søltoft.

 

Om DI Videnrådgiverne

DI Videnrådgiverne er DI's branchefællesskab for viden- og rådgivningsvirksomheder. Vi sikrer fokus på den vækst, værdiskabelse og nytteværdi, som professionel videnrådgivning bidrager med i virksomheder og i samfundet generelt.

DI Videnrådgiverne repræsenterer knap 700 virksomheder, der har videnrådgivning som deres primære forretningsområde.

Læs mere på www.viden.di.dk.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.