Læge bortvist: Vil ikke på kursus i Sundhedsplatformen

En overlæge fra distriktspsykiatrien i Køge har oprettet Facebook-gruppe mod Sundhedsplatformen.

Den første sag om bortvisning af en læge, der ikke vil på kursus i it-systemet Sundhedsplatformen, er på vej i Region Sjælland, skriver DR Sjælland.

Overlæge Ib Kollerup, der arbejder som specialist i autisme under distriktspsykiatrien i Køge, bekræfter på Facebook, at han er bortvist, fordi han har nægtet at fuldføre de kurser, som regionen har pålagt ham.

"Foreløbigt er jeg blevet bortvist. De vil ikke bortvise flere. Det vil de ikke gøre. Men hvordan skal de forklare det? At jeg bliver bortvist men at Allan, Ulla og Sofie ikke blir det, når de også....? Tro mig, korthuset er lige nu ved at falde sammen! De, som har taget det som givet, at de kunne styre os alle, må nu erkende, at det har været en bekvem sovepude for dem," skriver han.
 
FLERE ARTIKLER OM Sundhedsplatformen

Sundhedsplatformen er en IT-platform, som er indført i Region Hovedstaden og skal indføres i Region Sjælland. Den samler alle oplysninger om patienten i en elektronisk patientjournal.


Flere sundhedsprofessionelle har længe luftet deres frustrationer over systemet, som de finder fejlbehæftet og meget tidkrævende. Overlæge Ib Kollerup har taget initiativ til Facebookgruppen "Sundhedsplatformen - nej tak", der har fået flere end 1700 medlemmer.

På sin Facebookside opfordrer han kollegerne i Region Sjælland til at følge sit eget eksempel, så Sundhedsplatformen ikke kan få den planlagte premiere ved midnat den 25. november.

Den opfordring tager formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, afstand fra.

Hun vil ifølge DR Sjælland ikke kommentere den konkrete sag, men understreger, at det er arbejdsgiverens ret at lede og fordele arbejdet.

Koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen, vil heller ikke kommentere den konkrete sag.

Han slår dog fast, at "det er en betingelse, at man har lært at bruge systemet for at være ansat i Region Sjælland".

/ritzau/

Emneord: Personaleledelse, Sundhedsplatformen, Region Sjælland, Overlæger, Lægeforeningen, Ib Kollerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.11.17 Bente Stenfalk
  Træt af læger, som kun kikker på computeren?

  Som lægen skriver på FaceBook siden:

  Hellere et varmt blik end et koldt klik...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også