Lægelig direktør Peder Jest går på pension

Efter 13 år som lægelig direktør på OUH går Peder Jest på pension den 1. september 2020. Peder Jest har været cheflæge og lægelig direktør i i alt 30 år.

Peder Jest går på pension fra stillingen som lægelig direktør på Odense Universitetshospital den 1. september 2020.

Peder Jest bliver snart 71 år og føler, at tidspunktet er kommet til at skrue lidt ned for blusset:
"Det har været utrolig givende at få lov til at være med til at udvikle sundhedsvæsenet og især OUH til et så højt nationalt og internationalt niveau. Det betyder, at hospitalet i dag tilbyder Region Syddanmarks borgere en behandling, der er helt i front."

"Jeg vil gerne sige tak til mine direktør-kolleger, medarbejderne på OUH og Region Syddanmark, der med sin decentrale tilgang og tillid alle har medvirket til, at OUH i dag er med helt i toppen. Nu glæder jeg mig til at få tid til andre sysler, selvom jeg ikke helt vil slippe arbejdet med innovations-området."

OUH blandt de bedste

Regionsdirektør Jane Kraglund, som er Peder Jests nærmeste leder, siger:
"Peder Jest er en meget visionær direktør, og han har sin store del af æren for, at OUH i dag er med blandt de bedste universitetshospitaler i Danmark. Jeg vil gerne takke Peder Jest for godt samarbejde gennem mange år."

"Selv om Peder Jest er alderspræsident i direktionen på OUH, er han foregangsmand på mange fronter - også når det gælder digitalisering og innovation. Han har en fabelagtig evne til at forestille sig, hvordan et sygehus skal behandle sine patienter om fem og ti år. På den måde har han været med til at lægge skinnerne for fremtidens universitetshospital og fremtidens sundhedsvæsen. Senest er han idémageren bag sundhedsdronerne, hvor droner skal flyve blodprøver og medicinsk udstyr mellem sygehuse."

Stærk fokus på udvikling

Administrerende sygehusdirektør på Odense Universitetshospital, Niels Nørgaard Pedersen, takker også Peder Jest:

"Peder har som lægelig topleder insisteret på, at et stærkt fokus på udvikling skaber fundamentet for en sund sygehusdrift. Han har i 30 år arbejdet for, at patienterne skal mødes af et moderne sundhedsvæsen. Han udfordrer gerne både kolleger, samarbejdspartnere og sig selv for at nå det mål. Den vedholdende udfordring, og Peders store engagement, har inspireret alle os, der har været på hold med ham."

Lang karriere i sundhedsvæsenet

Peder Jest er uddannet læge med speciale i intern medicin og ældresygdomme.

Han har siden 1990 været cheflæge på det tidligere Rudkøbing Sygehus, Svendborg Sygehus og Sygehus Fyn. Siden 2007 har Peder Jest været lægelig direktør ved Odense Universitetshospital.

Peder Jest har gennem sin karriere været medlem af og formand for en lang række bestyrelser, udvalg og råd. Særlig kan nævnes, at Peder Jest er formand for OUH´s innovationsråd, medlem af direktionen for [email protected] og næstformand i bestyrelsen for Welfare Tech. Peder Jest har desuden været grundlægger af det fælles forskning- og innovationscenter mellem OUH og Syddansk Universitet, CIMT.

Peder Jest udgør som lægelig direktør den øverste ledelse på OUH sammen med administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen, sygeplejefaglig direktør Mathilde Schmidt-Petersen, lægelig direktør Kim Brixen, lægelig direktør Michael Dall og direktør Torben Hedegaard Jensen.

Alle direktører i direktionen på OUH refererer direkte til regionsdirektør Jane Kraglund.

Stillingen som lægelig direktør på Odense Universitetshospital vil blive opslået snarest muligt.

Det forventes, at der tages officielt afsked med Peder Jest i maj måned.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne