Fra 1. maj åbner Lægerne i Sunds konsultation på Endelave og Lægerne i Solbjerg åbner konsultation på Tunø

Fra 1. maj åbner Lægerne i Sunds konsultation på Endelave og Lægerne i Solbjerg åbner konsultation på Tunø.

Region Midtjylland har fundet de to lægehuse, som skal drive fremtidens lægetilbud på hhv. Tunø og Endelave.

På Endelave skal Lægerne i Sunds holde åbent i konsultationen to dage om ugen, mens Lægerne i Solbjerg skal holde åbent en dag om ugen på Tunø. Lægetilbuddet er både for øens beboere og for besøgende.

"Med aftalen er det lykkedes at sikre, at beboerne på begge øer kan vælge en læge, de kan møde i konsultationen, hvor de bor. Det har været vores og ø-boernes mål, og jeg er rigtig glad for, at det lykkedes," siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud.

Konsultation på egen ø

Repræsentanter fra begge øer, Region Midtjylland og kommunerne Horsens og Odder har sammen udstukket rammerne for begge lægetilbud. Udover konsultation på øerne skal lægerne tilbyde hjælp via telefon, e-mail og videokonsultationer.

"Vi skal med glæde og forventning løfte opgaven med at drage omsorg for Tunø-boernes sundhed. Hvordan vi gør det allerbedst for øens borgere, vil vi samarbejde med dem, Ø-sygeplejersken og regionen om. Vi, både lægerne og resten af personalet i vores klinik, glæder os meget til at møde borgerne på Tunø," siger Lene Skovmose, medindehaver af Lægerne i Solbjerg.

Lægehusets årlige sommerudflugt går i år til Tunø, så alle ansatte får lejlighed til at se øen og møde beboerne.

På Endelave har Alles Lægehus drevet udbudsklinik for regionen i fire år med læge Lis Frederiksen tilknyttet. Hun fortsætter hos Lægerne i Sunds.

"Vi ønsker at videreføre det gode lægetilbud, der er på Endelave. Med en læge på øen hver onsdag og torsdag. Hver anden uge bliver det Lis Frederiksen, hver anden uge en læge fra Sunds, primært Agnes Jørgensen," siger Dorthe Hagensen, indehaver af Lægerne i Sunds.

Fast læge i mange år

Aftalerne med begge lægehuse er indgået uden tidsbegrænsning, hvilket ifølge sundhedsloven kun er muligt, når praksis ejes af en eller flere praktiserende læger.

"Jeg er rigtig glad for at beboerne på begge øer nu får mulighed for at vælge en læge, de kan beholde i mange år. Kontakten med Alles Lægehuse fungerede og hjalp os med at fastholde det lokale lægetilbud på Endelave," siger Annette Roed.

Sommerlæge døgnet rundt i fire uger

I fire uger i juli skal lægehusene stille med en sommerlæge, der er på øen døgnet rundt. Sommerlægen skal aflaste den kommunalt ansatte ø-sygeplejerske, der er på begge øer, og behandle skader og akut sygdom hos borgere og turister.

På Endelave deler lægerne Dorthe Hagensen og Agnes Jørgensen opgaven som sommerlæge, hvor de hver bor og arbejder på øen to uger i juli. På Tunø er den foreløbige plan at alle fire Solbjerg-læger deles om sommerugerne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.21 Sundhed
  Sådan kontaktede danskerne deres læge under coronapandemien

  På bare et år steg antallet af telefonopkald, e-mails og videokonsultationer med egen læge med næsten en tredjedel til knap 23 mio. i 2020. Det er fortsat telefonopkald, der er den mest populære virtuelle kontaktform, mens videokonsultationer er kommet til som noget nyt under coronapandemien i 2020.

 • 14.06.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen påbegynder ny vaccinationsindsats

  Tilslutningen til COVID-19 vacciner er generelt høj i Danmark, men der er samtidig lokale forskelle på, hvor mange der bliver vaccineret. Derfor sætter Sundhedsstyrelsen ind med et nyt pilotprojekt med information, hjælp og etablering af nært tilbud i områder med lav vaccinationstilslutning i samarbejde med udvalgte kommuner og regioner.

 • 14.06.21 Sundhed
  Nyt fra sundhedsstyrelsen: Her bør borgere stadig bruge mundbind

  Sundhedsstyrelsen kommer med nye anbefalinger om borgernes brug af mundbind i sundhedsvæsenet. Anbefalingerne gælder fra 14. juni. Fremover anbefales brug af mundbind til patienter, der har symptomer, der kan være tegn på COVID-19, til alle der skal testes for COVID-19 og på enkelte steder på sygehuse og i almen praksis.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldes: Mug i madvare

  Rømer Vegan tilbagekalder et parti veganske nuggets og et parti veganske fiskefinde, da der er risiko for mug i produkterne.

 • 11.06.21 Sundhed
  Tilbagekaldelse af produkt fra Libero

  Libero tilbagekalder ammeindlæg af mærket Libero Nursing Pads af sikkerheds- og kvalitetsmæssige årsager. Tilbagekaldelsen gælder alle produkter fra forbrugere, lagre og butikker - med øjeblikkelig virkning.