Læger kritiserer nye akutmodtagelser

De 21 nye akutmodtagelser indrettes vidt forskelligt, og det kan gå ud over patienterne, mener Lægeforeningen.

Når syge eller tilskadekomne danskere enten med ambulance eller på gåben ankommer til en af landets 21 nye akutmodtagelser, skal de hurtigt vurderes af en ekspert. Men ifølge Lægeforeningen sker det langt fra alle steder, skriver Jyllands-Posten.

- Akutmodtagelserne fungerer ikke lige godt alle steder, fordi det ikke lykkes at få sendt specialisten helt frem i front på akutmodtagelsen, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Akutmodtagelserne har afløst de tidligere skadestuer, hvor det ofte var yngste læge, der tog imod de akutte patienter.

Med færre senge på fremtidens supersygehuse skal kun de mest syge indlægges, og derfor er det afgørende at få sorteret patienterne rigtigt.

- Hvis patienterne ikke fordeles rigtigt i akutmodtagelserne, risikerer de at blive indlagt, uden at det er nødvendigt. Dermed optager de senge for andre, som måske er mere syge, siger lægernes formand.

Han kalder indretningen af akutmodtagelserne et kludetæppe og efterlyser landsdækkende retningslinjer.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) er helt enig i akutmodtagelsernes centrale betydning i sygehusvæsenet og forstår lægernes bekymring.

Men han opfordrer lægerne til at udvise tålmodighed for, "at regionerne har skullet bruge tid på at finde ud af, hvordan akutmodtagelserne bedst ledes og organiseres".

At ekspertisen ikke er klar i indgangsdøren i alle akutmodtagelser, erkender Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner.

- Det er den helt rigtige indretning, at speciallægen ser patienten så tidligt som muligt, men ikke alle steder er der speciallæger nok, siger han til Jyllands-Posten.

Bent Hansen afviser en landsdækkende model for alle akutmodtagelser.

/ritzau/

 

Emneord: Læger, Akutafdelinger, Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, Bent Hansen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også