Læger og Region Hovedstaden enige om lægeaftale

Foreningen af Speciallæger og Region Hovedstaden er blevet enige om, at læger der vil arbejde i regionens nye akutsystem bliver ansat inden for den gældende overenskomst.

Region Hovedstaden og Foreningen af Speciallæger (FAS) er i dag blevet enige om vilkårene for de læger, som vil søge arbejde i det enstrengede og visiteret akutsystem, der efter nytår træder i kraft i Region Hovedstaden. 

Dermed er en række forhandlingsrunder nu afsluttet. 

Hovedlinjerne i aftalen er: 

 • At på hospitalernes akutmodtagelser og akutklinikker kan regionen ansætte læger på fuld-, deltid eller under den såkaldte aftale om Frivilligt Ekstra Arbejde (FEA). Lægerne ansættes inden for den eksisterende overenskomst med FAS.
 • At regionen tilstræber, at behandlingen af akutte patienter i tidsrummet 16-08 (samt weekend og helligdage) skal varetages af læger med almenmedicinske kompetencer. 
 • At målet på sigt er fuld organisatorisk integration af lægerne. Det indebærer, at alle stillinger på sigt bliver fuldtidsstillinger.
Emneord: Læger, Foreningen af Speciallæger, Akutsystem, Overenskomst, Akutte patienter
Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 14.09.17 Velfærd
  Årets troværdighedsanalyse: Jordemødrene på førstepladsen

  Offentlige faggrupper som sygeplejersker, dommere, læger og politibetjente har stor tillid i befolkningen mens socialrådgiverene synker. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation

 • 29.08.14 Velfærd
  Faste læger på plejecentre er både bedre og billigere

  Middellevealderen i Danmark er støt stigende, og der bliver flere ældre. Det betyder, at presset på plejesektoren øges. En del af udfordringen med at tackle det øgede pres på plejesektoren kan imødekommes med faste læger på plejecentre, tyder ny rapport fra SFI på. Det reducerer nemlig antallet af indlæggelser, mindsker medicinforbruget og bidrager til store besparelser.

 • 11.04.13 Velfærd
  Stop konflikten nu

  Da der ikke er udsigt til en forhandlingsløsning, opfordrer Skole og Forældres formand nu folketinget og regeringen til at stoppe konflikten mellem KL og lærerne.

 • 27.02.13 Politik
  Sammenbrud i forhandlingerne med lærerne

  Forhandlingerne med Lærernes Centralorganisation (LC) om fornyelse af overenskomsten og aftalerne for lærerne i folkeskolen, voksenspecialundervisningen, ungdomsskolen og sprogcentre, er natten til onsdag brudt sammen. Uenigheden handler om, hvilke arbejdstidsregler, der skal gælde for lærerne. KL mener, det er nødvendigt at ændre lærernes arbejdstidsregler, hvis vi skal have en bedre folkeskole. KL’s chefforhandler Michael Ziegler kalder sammenbruddet dybt bekymrende: