LA'ere bakker op om beslutning om at gå i regering

Der har været debat, men generelt er der opbakning til regeringsbeslutning, lyder det fra storkredsformænd. Samuelsen redegjorde for partiets beslutning på weekendens landsmøde.

Mens Liberal Alliances indtræden i trekløverregeringen er blevet mødt med kritik fra flere sider, er der opbakning hos formændene for de storkredse, Ritzau har talt med.
 
Carsten Frederiksen, formand for Liberal Alliances storkreds i Københavns Omegn, fortæller, at det har været en omvæltning. Han fornemmer dog, at lokale LA-politikere støtter beslutningen.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

- LA er et parti, hvor vi debatterer. Der kan sagtens være debat internt. Men som samlet parti er der opbakning til, at vi er gået i regering. Når det er et stort parti, kan man kan ikke sige, at alle er enige i alt. Det ville være forkert at sige. Men det er fair at sige, at der er god opbakning, siger Carsten Frederiksen.

Ole Havskov Jacobsen er formand for storkredsen i Sydjylland.
 
- Jeg mener, det er en stor fordel, at vi kom med i regeringen. Og jeg mener også, vi har sat et liberalt aftryk på dagsordenen, lyder det fra Ole Havskov Jacobsen.
 
Liberal Alliances formand i Nordjyllands storkreds, Michael Andersen, sammenligner den nuværende situation på Christiansborg med byråd og regionsråd.
 
- For at få politik igennem er vi nødt til at arbejde sammen. I de kommuner, hvor samarbejdet ikke har fungeret så godt, har vi ikke fået den indflydelse, vi kunne have haft, siger han.
 
Over for Politiken gives der blandt lokale LA-politikere udtryk for en generel opbakning til at gå i regering. Flere mener dog ifølge avisen også, at Liberal Alliance skulle have fået mere af partiets politik gennemført.
 
Samuelsen om LA's resultater i regering
Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, opgav i november kravet om at få sænket topskatten med 5,0 procentpoint for i stedet at gå i regering. Siden har det været småt med liberale resultater. Liberal Alliance skal dog først måles ved næste valg, siger Samuelsen i sin tale på partiets landsmøde i Aalborg.

Efter talen svarede Anders Samuelsen på pressens spørgsmål ved partiets landsmøde i Aalborg.

Spørgsmål: Det lyder som en forsvarstale, du holdte. Hvorfor var det nødvendigt?
- Det var en forklaringstale. Jeg ved ikke, om det var nødvendigt, men vi har været igennem halvandet år med ekstremt meget dårlig presse. Og vi har selv været med til at skabe noget af situationen, fordi vi har haft nogle meget hårde konfrontationer. Derfor var det vigtig for mig at forklare, hvorfor vi har gjort, som vi gjorde. Heldigvis er det min fornemmelse, at det er der klar opbakning til i baglandet.
 
Spørgsmål: Har du fået så gode resultater igennem i regeringssamarbejdet, at det kan forklare, hvorfor I har bøjet jer på topskatten?
- Det, vi skal måles på, er, hvad vi har opnået, når vi går til valg næste gang. Der har vi haft de afgørende mandater i fire år både uden for og inden for regeringen. Der skal vi stå på mål for, om der er kommet lavere skat på arbejde. Om der er kommet færre afgifter. Om registreringsafgiften er blevet lavere. Og om der er kommet færre regler og mere tillid til de offentlig ansatte.
 
Spørgsmål: Hvorfor skal I først måles om to år?
- Ved du hvad, jeg tror, vi kan levere det i løbet af to år. Det tror jeg, vi kommer til, og hvis vi ikke gør det, så har vi fejlet. 
 
Spørgsmål: Du siger, at du vil kæmpe lige så hårdt for lettelser af skatten i bunden som i toppen. Er du klar til at lade regeringen falde, hvis der ikke bliver lettet på skatten overhovedet i denne regeringsperiode?
- Nej. 
 
Spørgsmål: Men da du kæmpede for topskatten, var du klar til at lade regeringen falde?
- Når vi kommer frem til næste valg, så skal du spørge mig: Kom skatten ned? Og der vil jeg sige ja. Blev registreringsafgiften sat ned? Jeg vil kunne sige ja. Blev der fjernet afgifter? Jeg vil kunne svare ja. Blev licensen sat ned? Jeg vil kunne svare ja. Hvis det er tilfældet, så har jeg gjort det godt. Og så håber jeg, at der er nogen, der ikke bare æder en hat, men ligefrem letter på hatten for det arbejde, vi leverer.
 
/ritzau/
Emneord: Liberal Alliance, Anders Samuelsen, Ny regering, Regeringsdeltagelse, Landsmøde, 240417
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også