Lærere mangler plads på skolerne

Når næste skoleår starter, vil landets folkeskolelærere som noget helt nyt skulle være på skolen i størstedelen af deres arbejdstid. Men over halvdelen af skolerne har ikke egnede mødelokaler og arbejdspladser. Sådan siger både formanden for Skolelederforeningen, Anders Balle, og formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

- Det er jo helt tåbeligt at forlange, at lærerne skal være der, hvis de ikke har nogen steder at være, siger Anders Balle til Politiken.

Selv om lærernes nye arbejdstidsaftale, der altså bygger på, at lærerne "som udgangspunkt" skal være på skolen i arbejdstiden, først træder i kraft til august, er processen i gang. 

I en undersøgelse foretaget af Politiken Research med deltagelse af 381 skoleledere svarer 4 ud af 10, at de allerede nu har bedt deres lærere om at være mere til stede på skolen.

Men lærerværelserne er ikke gode nok, når der skal forberedes individuelt og i grupper. De er ofte for små og støjfulde, når der er pause.

- Kommunerne må se at få pengene op af lommen, så lærerteamene kan forberede sig sammen, siger Anders Balle til Politiken.

Kommunerne tager "problemet meget seriøst", siger Michael Ziegler, der var chefforhandler for Kommunernes Landsforening under lærerkonflikten i foråret:

- Billedet er meget forskelligt, men mange steder gør man meget. De 98 kommuner vil være interesserede i at finde løsninger, siger han til Politiken. 

Der er ikke noget samlet overblik over hvor mange af kommunerne der har afsat penge til at bygge ud og om. Men alene i Københavns Kommune, landets største kommune med 69 folkeskoler ud af landets i alt godt 1300, er der afsat 44 millioner kroner til bedre lærerfaciliteter.

/ritzau/

Emneord: Folkeskolereform, Lærere, Anders Balle, Lærerforeningen, Anders Bondo Christensen, Lærerværelse, Folkeskolelærere
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 17.12.13 Marianne Birkedal
    lærerne piver igen igen

    når klasseværelserne er gode nok til eleverne er de vel også gode nok til lærerne .!! ??

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også