Lærerforening: Uansvarlige besparelser på folkeskolen

Besparelser på ledelsen i folkeskolen går i sidste ende ud over eleverne, lyder det fra Danmarks Lærerforening

Der bliver færre skoleledere og færre lærere i de danske folkeskoler, og det er et problem, mener Dorte Lange, der er næstformand i Danmarks Lærerforening.

På fire år er hver syvende skoleleder skåret væk, hvilket svarer til knap 14 procent. Til sammenligning er antallet af lærere faldet med 10 procent, mens elevtallet er faldet med 2,5 procent i perioden.


- Både skolelederne og lærere er vigtige parter i folkeskolen, og det er et generelt problem, at der igen bliver sparet på folkeskolen, siger Dorte Lange.

- Det er fuldstændigt uansvarligt, og det er ikke med til at give en folkeskole, som bliver forældrenes førstevalg, og hvor direktørens søn møder bagerens datter, siger næstformanden.


Det ser ikke ud til at være slut med personalebesparelser i folkeskolen. En undersøgelse fra Danmarks Lærerforening viser, at 40 ud af 98 kommuner lægger op til at spare på skoleområdet i 2015.

- I sidste ende bliver det eleverne, det går ud over, siger Dorte Lange.

Tal fra KLR-net, som er kommunernes og regionernes løndatakontor, viser, at antallet af mellemledere og øverste ledere i folkeskolen i perioden juni 2010 til juni 2014 er reduceret fra 3832 til 3304.

Men det ser ikke ud til at stoppe her, for en rundspørge, som Skolelederforeningen har foretaget blandt foreningens lokalformænd, viser, at to tredjedele forventer yderligere nedskæringer i ledelsesbemandingen i kommunernes skolevæsen.

Landets kommuner er lige nu midt i forhandlingerne om de fremtidige budgetter for 2015.

Emneord: Lærerforeningen, Den nye folkeskole, Folkeskole-stafetten, Folkeskolereform
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 12.09.17 Infrastruktur
  Lynpant vandt: Skoleelever finder løsningen på fremtidens problemer

  En park i 1. salshøjde oven på en parkeringsplads. Merchandise for Odense Letbane. En skodbox, der giver pant for dit cigaretskod. Og render i vejsiden, der via en turbine omdanner regnvand til strøm til LED-lys i vejkanten.

 • 04.06.15 Velfærd
  Femårigt projekt skal kortlægge effekten af den nye skoledag

  En længere og mere varieret skoledag er en af de store byggesten i folkeskolereformen, der skal løfte danske skoleelevers faglige færdigheder og skabe bedre trivsel. KORA skal sammen med konsulentvirksomheden DAMVAD over fem år kortlægge effekterne af den nye skoledag.

 • 29.05.15 Velfærd
  Unge kan genvinde lysten til at lære

  Helsingør Kommune arrangerer for første gang Learning & Adventure Camp (LAC) for unge i de kommende 7. og 8. klasser

 • 11.05.15 Politik
  Børn lærer de voksne om at gå i skole

  Hvad skal der til for, at børn trives og lærer godt? Det spørgsmål har forskningsprojek-tet ”Inklusion i børnehøjde” stillet over 4000 børn i Greve Kommunes skoler. Børnenes svar tyder på, at børn trives og lærer lige godt, uanset om der er inkluderede børn i klasserne eller ej.

 • 28.04.15 Velfærd
  Tilbageførte elever kommer i svage klasser

  Det er ofte klasser, der i forvejen er socialt og fagligt udfordret, der modtager tilbageførte elever. Og den faglige deltagelse bliver ikke påvirket af, at der kommer tilbageførte elever. Dermed tyder det ikke på, at det er pga. de tilbageførte elever, at det faglige niveau i klasserne er lavt, viser ny SFI-rapport.