Foto: Shutterstock

Lagde du mærke til det? Vild detalje fra Mette Frederiksens pressemøde vækker opsigt

En helt særlig detalje fra gårsdagens pressemøde vækker nu opsigt.

Onsdag aften kl. 20.00 tonede statsminister Mette Frederiksen frem på skærmen. 

Emnet var de slettede sms'er i minksagen, som i den grad har været omtalt den seneste tid. 

Blandt andet besvarede Mette Frederiksen flere spørgsmål - herunder hvem der havde rådgivet hende til at slette sms'erne.

Mette Frederiksen kunne således fortælle, at det er Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, der har rådgivet hende til at indstille sin mobiltelefon til at slette sms-beskeder automatisk efter 30 dage. 

"Statsministeriet departementschef har, før hun blev ansat januar 2020, haft den opsætning, at SMS'er automatisk bliver slettet efter 30 dage. Og det var Barbara Bertelsen, der rådgav mig til at have den samme opsætning på min telefon."

"Du skal ikke svare på det" 

Hun fortæller dog endvidere, at sletningen ifølge Statsministeriet skulle være sket forud for beslutningen om at aflive landets mink, da sletningen blev igangsat senest sommeren 2020. 

"Rådgivningen om opsætning af sms'er skete senest i sommeren 2020," lød det fra statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde onsdag aften. 

Men det var tilsyneladende ikke alle spørgsmål, som statsministeren skulle komme med svar på onsdag aften.

Det skriver B.T.

Under pressemødet blev der nemlig stillet et spørgsmål, som justitsminister Nick Hækkerup ikke mente, at Mette Frederiksen burde svare på. 

Omkring 45 minutter inde i pressemødet, bliver statsministeren spurgt om hvorvidt hun kunne udelukke, at man i Statsministeriet havde kommunikeret på andre platforme end SMS og mail. For eksempel på en app som Signal, hvor man kan sende krypterede beskeder eller på Facebook Messenger.

Og netop dette spørgsmål, hviskede Nick Hækkerup, at statsministeren ikke skulle svare på.

Derfor skyndte Mette Frederiksen sig at sige, at hun slet ikke kendte til de medier. 

Du kan se hele klippet hos B.T. her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.