Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse

Et par kendte ansigter og to nye medlemmer er valgt ind i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse efter kampvalg på alle de ledige poster. Formanden glæder sig til samarbejdet.

På coronaens betingelser afholdt Landdistrikternes Fællesråd en digital generalforsamling fredag med over 100 deltagere. Der var kampvalg på de tre ledige bestyrelsesposter for hhv. A-medlemmer, B-medlemmer og C-medlemmer.

Resultatet var, at fællesrådet måtte sige farvel til to tidligere bestyrelsesmedlemmer, Anders Brandt opstillet af Sønderborg Landsbyforum samt Charlotte Roest opstillet af Næstved Kommune, og goddag til borgmester i Holbæk Kommune Christina K. Hansen og formand for VibLand i Viborg Lone Kastberg. Både Hanne Lene Haugaard, opstillet af DGI, og Arne Haahr Hansen, opstillet af COOP, blev genvalgt til bestyrelsen.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard udtaler:

"Der er blevet valgt fire kompetente repræsentanter ind i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse, hvoraf to er helt nye ansigter. Det er en stor glæde at byde velkommen til både de nye og de genvalgte stærke kræfter, og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet med bestyrelsen efter sommerferien," siger han og tilføjer:

"Det er altid vemodigt at sige farvel til gode bestyrelseskolleger, og jeg vil derfor gerne rette en stor tak til Charlotte Roest og Anders Brandt for deres store og engagerede indsats for Landdistrikternes Fællesråd. Jeg er sikker på, at vi mødes derude i vores fælles kamp for at styrke landdistrikterne."

Borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen (S) udtaler:

"Jeg er glad for at være blevet valgt som delegeret til Landdistrikternes Fællesråd. Jeg glæder mig til det samarbejde, som vi kan have på kryds og tværs af landet til gavn for udviklingen af hele Danmark. I Holbæk Kommune ved jeg, hvad stærke lokalområder og aktive landsbyer betyder for den lokale udvikling og sammenhængskraft. Jeg håber at kunne give den inspiration videre til andre, men også til at få nye perspektiver og udviklingsidéer med hjem, så vi kan fastholde vækst og udvikling af vores lokalområder," fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune.

Formand for VibLand Lone Kastberg udtaler:

"eg er utrolig glad for at blive en del af bestyrelsen, fordi jeg brænder så meget for landdistrikterne og landsbyerne - deres forcer såvel som udfordringer. Det skal vi fortsat have et godt greb i og et synligt fokus på. Derudover vil jeg gerne være med til at sikre, at vi stadig møder landdistrikterne i øjenhøjde," siger Lone Kastberg, formand for VibLand.

De nyvalgte bestyrelsesmedlemmer i Landdistrikternes Fællesråd:

Christina Krzyrosiak Hansen (opstillet af Holbæk Kommune)

Christina Krzyrosiak Hansen (S) har været borgmester i Holbæk Kommune siden kommunalvalget 2017. Hun har siddet i kommunalbestyrelsen siden 2013 og er i dag formand for Økonomiudvalget. Christina Krzyrosiak Hansen har en bachelorgrad i Sociologi fra Københavns Universitet. Hun er bosat i Holbæk.

Lone Kastberg (opstillet VibLand)

Lone Kastberg er medstifter af VibLand i 2015 og har siddet som formand siden. Hun har i en årrække deltaget i forskelligt frivilligt arbejde, blandt andet som tovholder på et lokalt områdefornyelsesprojekt med et budget på knap 10 mio. kr. Lone Kastberg har arbejdet på Skive College de seneste 10 år som faglærer og koordinator. Hun bor i Møldrup med sin mand og har fire udeboende børn.

Hanne Lene Haugaard (opstillet af DGI)

Hanne Lene Haugaard er formand for DGI Gymnastik samt medlem af DGI’s hovedbestyrelse. Derudover besidder hun en række andre poster hovedsagelig inden for idrættens og gymnastikkens verden. Men også i bestyrelsen for CEFU og Haderslev Ungdomsskole. Til daglig arbejder Hanne Lene Haugaard som freelance proces- og projektkonsulent. Hun bor i Sdr. Vilstrup syd for Haderslev.

Arne Haahr Hansen (opstillet af Coop)

Arne Haahr Hansen blev genvalgt til bestyrelsen ved generalforsamlingen 2020. Han er landsrådsmedlem i Coop, medlem af Lokal- og Dagli' Brugsernes Kæderåd, medlem af Låneforeningen samt formand for Dagli' Brugsen i Tistrup. Til daglig arbejder han som Assistant Project Manager hos LEGO. I ti år har Arne Haahr Hansen været formand for en LAG-gruppe. Først seks år for LAG Varde, derefter fire år som formand for LAG Fanø-Varde indtil april 2018. Han har politisk erfaring fra byrådet i Varde Kommune samt Arlas repræsentantskab.

Landdistrikternes Fællesråd på DenOffentlige.dk Landdistrikternes Fællesråd arbejder for en positiv udvikling i landdistrik­terne. Dette med fokus på at forbedre de basale rammevilkår indenfor: Fysisk bosætning Sikre finansiering til bolig...
Aktivitet: Artikler: 33 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.05.21 Kommunalt
  KL foreslår treårsplan på socialområdet

  Der er bred enighed om, at socialområdet bør løftes – både i forhold til kvalitet og økonomi. KL vil derfor bruge årets økonomiforhandlinger til at lave en treårsplan for socialområdet og prioritere området med op mod 5 milliarder.

 • 12.05.21 Kommunalt
  Kommune udvider test-kapacitet

  Covid-19: Fra lørdag den 14. maj er det muligt at få PCR-test uden tidsbestilling hver anden uge i Gram og hver anden uge i Vojens. Derudover åbner Haderslev Kommune endnu et kvik-test-sted i bymidten i Haderslev og udvider åbningstiderne andre steder.

 • 11.05.21 Kommunalt
  Her udvider Falck kvik-test tider

  I takt med genåbningen af landet, og ikke mindst kravet til coronapas, er der stigende efterspørgsel på de kviktest, som udbydes af Falck.

 • 10.05.21 Kommunalt
  KL: Vi skal have højere forventninger til ledige med ikke-vestlig baggrund

  Flere ikke-vestlige ledige skal anses som jobparate. Opkvalificering skal målrettes og især fokusere på sproglige løft. Og så skal den virksomhedsrettede indsats styrkes. Sådan lyder nogle af forslagene i et nyt integrationsudspil fra KL.

 • 05.05.21 Kommunalt
  Lokalt partnerskab skal teste miljøvenlig rengøring

  Inspireret af corona-epidemien har Gladsaxe Kommune motiveret fem rengøringskonkurrenter i Gladsaxe til at arbejde sammen om at undersøge effekten af Novozymes’ nye probiotiske rengøringsprodukter.