Landets ældste vælger til kommunalvalget er 104 år

Over 4,4 millioner vælgere kan afgive deres stemme til kommunal- og regionsvalget om 14 dage.

4.412.262 vælgere. Så mange danskerne kan sætte deres kryds, når Danmark om 14 dage afvikler kommunal- og regionsvalg. Det viser en foreløbig opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Landets ældste kommunevalgs-vælger er en kvinde på 104 år.

Af det samlede antal vælgere er 296.306 eller 6,7 procent udenlandske statsborgere, der er bosat i Danmark.

140.685 eller 3,2 procent er statsborgere fra andre EU-lande. 20.814 eller en halv procent er statsborgere fra de øvrige nordiske lande (Island eller Norge), mens 134.807 eller 3,1 procent er statsborgere fra lande uden for Norden og EU.

På næste tirsdag den 12. november laver Økonomi- og Indenrigsministeriet et nyt udtræk over vælgere til kommunal- og regionsvalget.

Ifølge KMD stiller 10.245 personer op til de to lokale valg 19. november. 9082 kandidater stiller op til kommunalvalget, mens 1163 politikere kæmper om at komme ind i et af regionsrådene.

/ritzau/

 

Emneord: KV13, Vælgertal
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.01.14 Bæredygtighed
  Stigende valgdeltagelse blandt socialt udsatte

  Valgdeltagelsen i socialt udsatte boligområder steg markant under kommunalvalget i november sidste år. Dermed ser valgkampagner som Stemmer på Kanten ud til at have haft effekt. Lisbeth Zornig Andersen glæder sig over resultaterne.

 • 17.11.13 Politik
  Folkelig opbakning til Stemmer på Kanten

  Den landsdækkende demokratikampagne Stemmer på Kanten, som stræber efter at få socialt udsatte til at stemme, får bred opbakning fra vælgerne. Det viser en meningsmåling gennemført af analyseinstituttet InFact. Hver anden dansker har hørt om kampagnen, og to ud af tre synes det er et godt initiativ.

 • 03.10.13 Politik
  Valgkonkurrencer skal skabe større engagement i nærdemokratiet

  Ved seneste kommunalvalg i 2009 havde vi på landsplan den laveste stemmeprocent i 35 år. Kun 65,8 procent af alle stemmeberettigede i landet afleverede deres stemmeseddel. På Stevns lå stemmeprocenten på 71, men ved det kommende kommunalvalg tirsdag den 19. november er barren sat endnu højere, oplyser borgmester Poul Arne Nielsen.

 • 11.09.13
  Følg kommunalvalget på facebook

  Valget i Greve har fået sin egen facebook-profil. Her laver unge fra den lokale produktionsskole film om at stemme for første gang. Og her får borgerne i Greve besked om konkurrencer og aktiviteter op til valget den 19. november.

 • 21.08.13 Velfærd
  Hva’ ska’ jeg med kommunen?

  "Hva’ ska’ jeg med kommunen?" spørger mange unge. Et nyt projekt involverer de 15-25 årige i hvordan kommunens serviceydelser kan blive bedre, og hvordan unge kan få indflydelse på de digitale tilbud i bibliotek og Borgerservice.