Lars Løkke åbner for regionernes overlevelse

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er ikke længere forhippet på at nedlægge regionerne.

Siden 2011 har Venstres officielle politik været at nedlægge landets fem regioner. Men nu åbner Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for, at regionerne alligevel får lov til at overleve, skriver Politiken.

- Det er helt klart, at jo bedre regionerne performer, jo bedre de bruger vores penge, jo større grad af patienttilfredshed, desto mindre behov er der for at lave det om. Jeg er ret udogmatisk med hensyn til det, udtaler Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Partilederens udtalelse kommer som reaktion på en ambitiøs målsætning fra Venstres regionsformand i Syddanmark, Carl Holst, der forudser, at tre ud af fem regionsformænd efter regionsvalget 19. november vil være venstremænd.

Det vil få Venstre til at droppe modstanden mod regionerne, mener Carl Holst, der i dag er partiets eneste regionsformand - resten er socialdemokrater.

- Jeg tror på, at man med tre blå regionsformænd vil føre en politik, der gør, at argumenterne for at nedlægge dem vil forsvinde, siger Carl Holst til Politiken.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge Politikens oplysninger inden for den seneste måned på de indre linjer sendt signaler om, at beslutningen fra 2011 om at nedlægge regionerne på ingen måde haster.

Han siger nu til Politiken, at han gerne vil lade sig overbevise af Carl Holst om, at det er rigtigst at bevare regionerne.

Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup, kan ikke blive klog på Venstres linje.

- Det lyder som en Lars Løkke med uld i mund. Det er ikke til at få et klart svar på, om de vil bevare eller nedlægge. Man kunne få den mistanke, at Venstre håber på et godt regionsvalg og derfor toner ned på målet om at slagte regionerne.

- Under alle omstændigheder er det en voldsom zigzagkurs fra Venstre, siger han til Politiken.

/ritzau/

 

Emneord: Venstre, Regioner, Lars Løkke Rasmussen, Carl Holst, Simon Kollerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.03.20 Politik
  COVID-19: Regeringen iværksætter en række initiativer som hjælp for dansk økonomi

  Regeringen offentliggjorde tirsdag tre initiativer, der skal hjælpe med at afbøde de negative økonomiske konsekvenser, som spredningen af coronavirus allerede har og vil kunne få. Initiativerne er rettet mod både de virksomheder, der allerede nu oplever negative økonomiske konsekvenser, og mod mere generelt at holde hånden under dansk økonomi i en vanskelig situation.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 24.02.20 Infrastruktur
  Grøn omstilling med robotter i spidsen

  Danmarks første nationale robotstrategi bliver lanceret i dag. Strategien skal blandt andet være med til at sikre, at robotindustrien bidrager til den grønne omstilling, og at Danmark udnytter de potentialer, der er i at udvikle og bruge robotter.

 • 10.09.19 Politik
  Ministre på charmetur for dansk erhvervsliv

  Erhvervsministeren tager til Silicon Valley for at få indsigt i de muligheder, som teknologi skaber for vores samfund. Fødevareministeren tager til Kina for at hjælpe med salget af danske landbrugsvarer.