Lars Løkke tager borgmestre med til Kina

Borgmestre fra Hjørring, Sønderborg, Nyborg, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og København inviteret med statsministeren på erhvervsfremmetur til Kina i december måned.

Syv borgmestre fra store og små kommuner landet over skal sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen, tre ministre, erhvervsfolk og embedsmænd til Kina for at øge danske eksportmuligheder.


Borgmestrene skal på turen åbne døre for lokale virksomheder og nye kinesiske investeringer i Danmark.
Her er de kommunale spidser vigtige spillere, forklarer borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt.
- Der er nødt til at være en politisk delegation med for, at erhvervslivet kan få de her aftaler i hus. Relationer mellem de politiske styrer er i Kina vigtige for, at man overhovedet kan komme til at handle med dem, siger han til DR Nordjylland. 
Hos Væksthus Nordjylland, der arbejder for at skabe gunstige betingelser for landsdelens virksomheder, ser man ligeledes gode perspektiver i deltagelse fra de lokale borgmestre.
De skal fra formelt og politisk hold være med til at blåstemple virksomhedernes kvaliteter, forklarer Lars Juhl Hansen, eksportrådgiver i Væksthus Nordjylland.
- Det gør en kæmpe forskel. I Kina vil handler det meget om relationer, og man vil gerne ses sammen med de pinger, der er. Det handler også om borgmestre, siger han. 
Udover borgmesterdeltagelse fra Hjørring er også borgmestre fra Sønderborg, Nyborg, Esbjerg, Aalborg, Aarhus og København inviteret med på turen, der finder steder i december måned. 

Emneord: Erhvervsfremme, Kina, Hjørring Kommune, Sønderborg Kommune, Nyborg Kommune, Esbjerg Kommune, Aalborg Kommune, Aarhus Kommune, Københavns Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også