Uret tikker stadig for de to søskende Lars og Laura, der i snart et år har været placeret på hver deres institution.

Lars og Lauras far venter stadig på svar

Jim Lønfeldt er Lars og Lauras far: "Det passer ikke, at der er nye oplysinger i sagen", siger han. Han sidder i sin lejlighed og venter på svar fra Ankestyrelsen om børnenes sag i Odense kommune.

Jeg snakkede med Jim Lønfeldt her til morgen. Jim er Lars og Lauras far. Deres sag røg jo tilbage i Ankestyrelsen, der nu har brugt flere uger på at grave den igennem. Han har fået at vide, at der forventes svar først i november.

Den Offentlige har et samlet overblik over sagen her.

”Det passer ikke, at der er nye oplysninger i sagen,” siger Jim til mig i telefonen. Jim og hans advokat har alle sagsakterne og Jim siger, at de oplysninger som kommunen kalder nye slet ikke er det. Vi snakker lidt om, hvorfor mon det tager så lang tid at afgøre sagen når den allerede er afgjort flere gange.


Jim er 34 år og på kontanthjælp. Men han leder efter en læreplads som automekaniker. Han er sikker på det nok skal lykkes.

”Jeg var i praktik hos en mekaniker, men han havde ikke råd til at ansætte mig. Han var ellers rigtig god og lod mig bl.a. skifte tandrem. Under opsyn, men jeg gjorde det selv.”

Jim ser jævnligt børnene, men ikke så tit som før. Han føler sig ikke som en del af deres liv mere og synes de bare skal hjem til det sted og den familie, hvor de er vokset op. Han har det svært med at komme på opholdsstederne og siger til mig, at han synes sådan nogle steder burde lukkes.

”Hvorfor?”, spørger jeg.

”Det er ikke rart at være der. Jeg kan ikke holde ud at komme der og børnene vil gerne hjem. Det de fortæller på opholdsstederne er heller ikke rigtigt, for eksempel fortalte de til seneste statusmøde at Lars ikke kan cykle op af bakker. Det passer ikke: Det kunne han som tre-årig. Da cyklede han 5 km frem og tilbage hver dag.”

Så Jim har fået igennem at samværet med børnene er hos ham selv. Han var sammen med Laura i weekenden.

Jim er godt træt af Odense kommune, og han siger at han ikke er den eneste. Vi snakker om at man burde mobilisere kræfter på at lægge sag an mod kommunen. Men det ville kræve at nogen gravede hele sagen igennem, fandt beviser og modbeviser. Det vil være et stort arbejde og det vil være dyrt.

Det har en kontanthjælpmodtager ikke råd til.

Jeg kan høre på Jim at han er berørt af samtalen, så vi snakker lidt om vejret og ringer så af.

Han er en rar mand at tale med. Jeg tænker, at det er et skørt spild, at han sidder i sin lejlighed og keder sig mens hans børn har brug for ham.

Emneord: Lars og Laura sagen, Odense Kommune, Anders Dinsen, Ankestyrelsen
Anders Dinsen på DenOffentlige.dk Mange af mine bedste venner er mennesker på kanten: Handicappede, udsatte og sårbare, der har brug for velfærdssamfundets hjælp og støtte for at tage det afgørende medansvar for samfundet, sin...
Aktivitet: Artikler: 44 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 30.10.14 Anders Dinsen
  Familieinstitutioner

  Hej Michelle og Michael, vil I skrive til mig, så skal jeg nok formidle kontakt. I er ikke de eneste jeg har mødt, der har haft oplevelser som dem I beskriver.

  Skriv til: [email protected]

 • 29.10.14 Michelle Aa.
  Familieinstitutioner

  Hej "Michael skat"

  Må jeg være så fræk at spørge om hvilken familieinstitution de er på?
  Min kæreste og jeg er nemlig kommet hjem d.22/9 2014 med vores søn efter 4 mdr på Familiebo i Vejle. En af pædagogerne var overhovedet ikke tilfreds med at vi kom hjem endnu, inden hjemkomsten, og stoler slet ikke på at jeg faktisk er i så god psykisk bedring efter jeg fødte min søn. Dét sted er forfærdeligt kritisk overfor alle familier og afprøver familierne psykisk indtil de finder en grund til at anbringe børn eller forlænge opholdet. De er faktisk ikke så meget til gavn, så jeg ville ønske at vi var kommet hjem efter fødslen og fået familiebehandlerne på fra starten af istedet. Sågar har de turdet aflyse besøget idag hvor den ene siger (og jeg citerer): vi er overhovedet ikke bekymrede på nogle måder.
  Vi bliver rost til skyerne siden vi er kommet hjem igen. :)
  Dog fik vi da en mulig start, men det kunne have været anderledes.

 • 28.10.14 Michael skat
  Familieinstitutioner

  Man kan også bare sige familieinstitution hvor der decideret er en bestemt jeg her tænker på. Alle heg kender som har været på dette sted om de fik deres barn fjernet eller med hjem (deriblandt min kone og jeg) mener de slet ikke er kompetente deres egne psykologer og deres egne sundhedsplejersker har en helt anden mening end de førnævnte som kender børnene og familierne. Deres egne mener i største delen af tilfældene at børnene på stedet er i mistrivsel eller at forældrene ikke magter opgaven. Vi har boet der og fik kun kritik det meste af tiden alligevel valgte vores sagsbehandler at vi skulle hjem på trods af at institutionen mente at vores datter var i fejludvikling g at de rådede kommunen til at hvis vi skulle fortsætte sammen med vores barn skulle det være i døgnregi ellers en anbringelse. Vi har nu boet hjemme siden 15/9-2014 og vores familierådgiver ser ikke de ting som rapporten fra stedet omtaler tværtimod ser hin kun fremgang og positivitet at vi ganske enkelt magter opgaven og at hun ikke helt forstår stedets mening med rapporten. Desværre bor en af vores rigtige gode venner med hendes barn og kæreste der endnu og bliver truet med at deres barn er i mistrivsel på trods af at hendes barn efter vi var der igen Idag rent faktisk er glad tilfreds grinene sprudlende af energi og glæde smilende mm. Heldigvis har hun en god sagsbehandler der mener at stedets mening om at stoppe NU OG HER ikke er acceptabel og giver dem 4 uger mere hvor de bland andet skal komme i et center i hjemkommunen hvor de så kan observere lidt også men igen mente stedet at det var en dårlig ide og at da kommunen sagde 2 dage om ugen at det var alt alt for meget. Det gør ondt at et sted er igang med at ødelægge børn og deres forældre. Jeg væmmes.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også