Ny vækstplan vil gøre Danmark 23 mia. kr. rigere

Ledelse

04/4/14 9:37

Gordon Trier Holm

DI præsenterede fredag en ny vækstplan, der øger produktiviteten og løfter Danmarks velstand med mindst 23 mia. kroner i 2020.
Ved at holde lidt igen i de offentlige udgifter kan pengene i stedet bruges på tiltag, der gør os mere konkurrencedygtige, skaber langsigtet vækst og giver danske familier mere luft i budgettet, mener DI.    - Danmark og danskerne er udfordret af, at vi er for lidt produktive – både i virksomhederne og i vores offentlige sektor. Det er vi nødt til at tage alvorligt og gøre noget ved, hvis vi fortsat skal have råd til at udvikle vores samfund, som vi ønsker det. Hvis vi fremover vil have råd til sygehuse, børnehaver og uddannelser i høj kvalitet, så skal vi være mere produktive, siger adm. direktør Karsten Dybvad.    - Når vi øger produktiviteten kommer det alle til gavn. Højere produktivitet i den private sektor øger reallønnen for både private og offentligt ansatte. Konkret betyder vores vækstplan, at en typisk LO-familie vil få mindst 2.600 kr. mere mellem hænderne om året, siger Karsten Dybvad.    Planen forbedrer vilkårene for danske virksomheder med 82 forslag, som hver især rummer en del af løsningen på tre udfordringer: Det skal være billigere og mere attraktivt at producere og investere i Danmark. Der skal gøres op med både unødige administrative byrder og med regler, der hæmmer konkurrencen. Og så skal den tekniske forskning have et løft, og Danmark skal have flere dygtige medarbejdere, der kan omsætte den nye viden til nye produkter.    - Vores vækstplan indeholder i alt 82 anbefalinger. Det kan lyde voldsomt, men at øge produktiviteten er på mange måder de mange små håndtags øvelse - selv om nogle håndtag af gode grunde åbner langt større døre end andre, siger Karsten Dybvad.    DI’s vækstplan lægger op til, at godt 9 mia. kr. afsættes til at sænke de mest skadelige skatter og afgifter - og til at løfte især den tekniske forskning, så vi nærmer os nabolande som Sverige og Tyskland.    - Jeg vil klart anerkende, at de danske politikere – både regering og opposition – har taget fat på mange af de udfordringer, vi står med som samfund. Den seneste vækstplan fra juni 2013 har sat en vigtig kurs. Men vi er langt fra mål. Der er brug for at tage grundigere fat, siger DI’s adm. direktør.    DI præsenterer sin vækstplan samtidig med, at DI sammen med medlemsvirksomhederne har lanceret en landsdækkende indsats, hvor virksomhederne samarbejder om og inspirerer hinanden til at løfte produktiviteten selv.    - Vi er i fuld gang med at finde veje til at bistå medlemmerne i deres arbejde for at øge produktiviteten. For eksempel har vi netop præsenteret over 100 produktivitetsambassadører fra vores virksomheder, som har meldt sig på banen for også at hjælpe andre virksomheder, siger Karsten Dybvad. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.