Foto: Shutterstock

Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

"Det skal ikke være de få, der ikke kan kende forskel på, hvad der er rigtigt og forkert, som skal have lov til at løbe med dagsordenen. Med dette løfte siger vi fra over for krænkelserne, og vi forpligter os til at arbejde aktivt for at sprede 0-tolerance over for sexchikane på vores arbejdspladser. Bryd tavsheden og støt kampen."

Sådan lyder det blandt andet i den helsidesannonce, som Lederne har indrykket i en række landsdækkende aviser i dag, hvor formand Svend Askær og administrerende direktør Bodil Nordestgaard Ismiris er de første til at skrive under på løftet om nultolerance over for sexchikane. Budskabet er, at lederne skal gå forrest i kampen mod sexchikane, og der rettes i annoncen en særlig appel til de mandlige ledere om at bakke aktivt op om løftet.

Annoncerne og løftet er led i en større indsats mod sexchikane fra Lederne, som også i tirsdags udsendte et sær-nyhedsbrev til alle medlemmer med en klar afstandtagen til sexchikane og gode råd til lederne om, hvordan de kan forebygge og håndtere sexchikane på arbejdspladsen.

Tak til de modige kvinder

I dagens annoncer lyder der også et tak til de modige kvinder, som har stillet sig frem med deres personlige historier om sexchikane og krænkelser. Og Ledernes formand og administrerende direktør slår i annoncen fast, at de ubekvemme sandheder ikke skal fejes ind under gulvtæppet.

"Der er brug for handling og et klart opgør med den chikane, der alt for mange steder får lov til at stå uimodsagt. Det opgør skal I ikke tage alene. Vi stiller os bag jer med et klart budskab om, at seksuel chikane og krænkelser er et uvæsen, som på ingen måde hører hjemme på danske arbejdspladser. Det skal hverken I eller de kommende generationer af kvinder udsættes for."

Man kan skrive under på Ledernes løfte om nultolerance over for sexchikane på Ledernes hjemmeside her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.