Ledigheden på det laveste i seks år

Bruttoledigheden faldt med 2300 fra juli til august. Dermed er ledighedsprocenten nu 4,5. Se hvor der er flest og færrest her.

 
Der bliver færre og færre danskere i arbejdsløshedskøen. Det viser den seneste opgørelse af bruttoledigheden fra Danmarks Statistik.

Den siger, at der i august var 120.800 bruttoledige. Det er 2300 færre end i juli, og dermed er ledighedsprocenten nu 4,5 procent. Det er ikke set lavere siden april 2009. 
 
Ledighedsprocenten faldt med 0,1 procentpoint over den seneste måned, og det kommer oven i et tilsvarende fald på 0,1 procentpoint fra juni til juli. Tallene understreger, at opsvinget i dansk økonomi er i fuld gang, mener Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank.
 
- Der er naturligvis ingen garantier for, at det kommer til at fortsætte de kommende år, men forudsætningerne for fortsat vækst er fornuftige. Det giver derfor også mening at stramme finanspolitikken en smule op i 2016, hvilket regeringen også lægger op til forslaget til finanslov, der blev præsenteret i går, skriver han i en kommentar.
 
Med en lav ledighed følger også risiko for mangel på arbejdskraft. Dansk Erhvervs arbejdsmarkedspolitiske chefkonsulent, Peter Halkjær, konstaterer da også, at ledigheden nu i 45 kommuner er mindre end eller lig med 3,5 procent.
 
- Derfor er det helt naturligt, at arbejdsgiverne begynder at kigge efter nye medarbejdere andre steder – for eksempel i udlandet. Men det er også ved lav arbejdsløshed, at ledighedens mobilitet bliver sendt til test. Hvor langt er vi villige til at flytte os for at få et arbejde? skriver han i en pressemeddelelse.
 
Bruttoledigheden er omregnet til fuldtid og omfatter personer i alderen 16-64 år. Den tæller både aktiverede og nettoledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere.
 
FAKTA: Her er der flest ledige
Ifølge de nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik lå bruttoledigheden i august på 4,5 procent af arbejdsstyrken. Der var flest ledige i Ishøj Kommune og færrest i Allerød Kommune.
Top-10 over kommuner med den højeste ledighed:
 
1. Ishøj: 8,7 procent
 
2. Albertslund: 6,4 procent
 
3. Odense: 6,4 procent
 
4. Høje-Taastrup: 6,3 procent
 
5. Aalborg: 6,2 procent
 
6. Brøndby: 5,9 procent
 
7. Lolland: 5,9 procent
 
8. Slagelse: 5,9 procent
 
9. København: 5,6 procent
 
På en delt. 10. plads:
 
* Langeland: 5,4 procent
 
* Samsø: 5,4 procent
 
Top-10 over kommuner med den laveste ledighed:
 
1. Allerød: 2 procent
 
2. Egedal: 2,6 procent
 
3. Lemvig: 2,6 procent
 
4. Skanderborg: 2,6 procent
 
5. Dragør: 2,8 procent
 
6. Rudersdal: 2,8 procent
 
7. Hørsholm: 2,9 procent
 
8. Lejre: 2,9 procent
 
9. Ringkøbing-Skjern: 2,9 procent
 
På en delt 9. og 10. plads:
 
* Lyngby-Taarbæk: 3 procent
 
* Middelfart: 3 procent
 
* Varde: 3 procent
 
Tallene i opgørelsen er sæsonkorrigerede og dækker over fuldtidsledige.
 
Kilde: Danmarks Statistik
/ritzau/
 
Emneord: Ledighedstal, Bruttoledighed, Danmarks Statistik, Steen Bocian, Peter Halkjær
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også