Foto: Rhinomind

Lejerne undgår at betale hele regeringens ghettoudspil

Satspuljen og beskæftigelsesområdet kommer til at betale en del af regningen for indsats i udsatte områder i stedet.

Det bliver alligevel ikke lejerne i de almene boliger, der kommer til at hænge på hele regningen, når Christiansborg går til kamp mod ghettoer og parallelsamfund.

Regeringen, Socialdemokratiet, De Radikale, Dansk Folkeparti og SF er blevet enige om at lade satspuljen og ubrugte midler til beskæftigelsesområdet bidrage til finansieringen af de initiativer, der retter sig mod skoler og daginstitutioner.

Tilbage ligger en regning på ti milliarder kroner for renovering. Den kommer lejerne fortsat til at betale gennem Landsbyggefonden, som de betaler til over huslejen.

Ghettoer og ghettoudspil

Læs mere om regeringens ghettoudspil og de omstridte beboelsesområder på vores temaside. 

Regeringens mål er et Danmark uden ghettoer i 2030.

Forhandlingerne om, hvordan det konkret skal sikres, foregår stadig. Men nu er et flertal i Folketinget enige om, hvordan planerne skal finansieres.

- Vi er gået væk fra at ændre på ydelsesstøtten på 25 procent. Den bliver vi ved med at have. Til gengæld har vi fundet andre finansieringsformer, siger finansminister Kristian Jensen (V).

- Vi har skullet kæmpe ved forhandlingsbordet. Det har været rigtig vigtigt for os, at landets lejere ikke har skullet betale hele regningen, siger partiformand Mette Frederiksen (S). 

- Vi har afsat ti milliarder fra Landsbyggefonden til at renovere. Det er helt fint. Men den halve milliard, som regeringen havde lagt op til skulle tages helt ud af Landsbyggefonden, har vi sørget for bliver tilbage hos landets lejere.

De Radikale er med bag finansieringen, men uenig med flere delaftaler, siger Sofie Carsten Nielsen.

- Vi vil pille symbolpolitikken ud. Vi er ude på at løse rigtige problemer for udsatte børn, siger hun.

/ritzau/

Emneord: Ghettoplan, Ghettoer, Satspuljen, Landsbyggefonden, Sofie Carsten Nielsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 10.05.18 M.S. Carstens
  Hmmm:

  Guderne må vide, om politikkerne kan presse citronen mere, på svage borgeres regning, samtid med, at de smykker sig med fjer (pengepuljer) som de har tyvstjålet fra ETNISKE DANSKE STATSBORGERE, som IKKE mere har kræfter i behold, til at sige FRA/STOP?

  Kan det virkelig være rigtigt, at INGEN siger STOP over for politikkerne (rød som blå), når de vil finansiere deres multiglobale (selv ideologiske) forehavender (som INGEN dansker har fået lov at stemme om!) på de aller svagestes regning?

  Hvem er årsagerne til ghettoproblemerne?
  Syge -, handicappede- arbejdsløse danskere eller udefra kommende, der hellere, allerede/langt før, skulle have været hjulpet af 50 års milliard bistand til NGO-foretagender?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også