Lejligheder bliver solgt til det dobbelte af vurderingen

I København bliver ejerlejligheder nu solgt til priser, der er næsten dobbelt så høje som den offentlige vurdering. Samme tendens ses i landets andre store byer, viser tal fra Boligsiden.dk.

Skulle man alene betale den offentlige ejendomsvurdering, når man køber lejlighed i København, så ville man slippe med halvdelen af den egentlige pris. Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at den gennemsnitlige salgspris på ejerlejligheder solgt i Hovedstaden i 2018 er 97 procent højere end den seneste offentlige vurdering fra 2016.

Læs mere om boligmarkedet

Boligsiden deler viden og gode historier på DenOffentlige.  Deres udgivelser bliver samlet med øvrige historier om boligmarkedet på temasiden her.

”Afstanden til den offentlige vurdering stiger naturligt nok i takt med, at boligpriserne stiger, men det, vi ser nu, er meget markant, og det understreger behovet for nye tidssvarende offentlige ejendomsvurderinger, der blandt andet ligger til grund for, hvad boligejerne betaler i skat af værdien af deres bolig,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

Forskellen er ikke kun voldsom i København. I både Odense og Aalborg lyder forskellen på 86 procent, og i Aarhus er den 59 procent.

Gode vilkår for familiehandler – lidt endnu
De opsigtsvækkende tal kan være interessante for de familier, der vil lave en familiehandel, hvor eksempelvis en forælder sælger en lejlighed til barnet. Her er det praksis, at forælderen kan sælge til 15 procent under den offentlige ejendomsvurdering – ikke fra 2016, men fra 2011. Der er altså mulighed for at sælge til priser langt under markedsværdien.

”I takt med at forskellen stiger, så bliver det mere og mere fordelagtigt at lave en familiehandel. I hvert fald for barnet der kan købe en lejlighed af deres forældre til langt under markedsværdien,” siger Birgit Daetz.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Vil man gøre brug af de fordelagtige vilkår for familiehandler, så er det tid at sætte handlen i gang nu, for inden længe forringes vilkårene.

”Der kommer nye ejendomsvurderinger i 2019, der, ifølge Skatteministeriet, vil være mere præcise og mere retvisende. Det vil formindske spændet mellem den offentlige vurdering og salgsprisen væsentligt, så hvis man ved, at man vil lave en familiehandel, vil det være smart at gennemføre den inden, de nye vurderinger træder i kraft,” påpeger Birgit Daetz.

Emneord: Boligmarkedet, Boligsiden, Boligpriser, Ejerlejligheder
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også