Lejre Kommune

Lejre Kommune

Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø

Telefon: 4646 4646 Website: www.lejre.dk E-mail:

Lejre Kommunes vision er sammenfattet i bogen Vores Sted: Læs den her.

Vi ønsker at være et sted med stærke fællesskaber, frirum til initiativ og naturen som rammen om det hele.

Artikler

Navne

Cases

Pressemeddelelser

 • Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne
  28.08.19 Velfærd

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • Borgerservice-chefer og Lejre borgmester: Lad kommunerne inddrive ejendomsskat
  03.08.19 Velfærd

  Med det nye system til boligbeskatning skal SKAT opkræve ejendomsskat. Men det er en dårlig idé, mener både Lejres borgmester og Borgerservice Danmark. For kommunerne er langt bedre end SKAT til at få pengene ind.

 • Lejre Kommune går nye veje i udviklingen af fremtidens landsbyer
  11.06.19 Infrastruktur

  Borgere og politikere skal sammen finde bud på, hvordan det gode liv på landet skal forme sig, både nu og for fremtidige generationer. Ambitionen er at udvikle nye og bæredygtige løsninger, som også kan inspirere andre kommuner.

 • Tryggere vej fra sygehus til eget hjem
  03.05.19 Sundhed

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • Tallerkentræf - til middag med Lejres politikere
  04.02.19 Politik

  Kommunalbestyrelsen inviterer alle i Lejre Kommune til uformelle middage. Her er ingen dagsorden, men god mulighed for at lære politikerne lidt bedre at kende og få en god snak.

 • Lejre slanker direktionen
  21.11.18 Ledelse

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • Lejre først i Danmark med superhurtigt Gigabredbånd
  19.05.16 Infrastruktur

  YouSee ruller superhurtigt Gigabredbånd ud til 1,4 millioner danske hjem over det næste halvandet år.

 • En håndtegnet velkomst
  04.05.15 Velfærd

  Et utraditionelt og nytænkende samarbejde mellem Lejre Kommune og elever fra Flakkebjerg Efterskole står bag udviklingen af en velkomstpjece til kommunens nye flygtninge. Resultatet er blevet en let forståelig pjece, som kommunen nu vil afprøve i modtagelsen af de nye udenlandske borgere.

 • Ansatte kritiserer undersøgelse af Lejre Beredskab
  29.08.14 Ledelse

  I en pressemeddelelse på vegne af brandfolk på Lejre Beredskabs ”Station Nord” kritiseres undersøgelsen af Lejre Beredskab, som KL og Kommunernes Revision BDO har gennemført for Lejre Kommune. Borgmester Mette Touborg undrer sig: - Undersøgelsen bygger på det, de ansatte selv har udtalt i en række interviews, men hvis der er oplysninger, som ikke er fremkommet i undersøgelsen, så lad os få dem dokumenteret nu.

 • Bhutanesisk minister søger inspiration i Lejre
  10.03.14 Bæredygtighed

  Den første kvindelige minister i Bhutan besøger i dag Lejre Kommune og borgmester Mette Touborg for at hente inspiration fra en anden kvindelig politiker og fra kommunens arbejde med økologi. Bhutans regering har en målsætning om, at landet skal være 100 procent økologisk i 2020.

 • Lejre Kommune gør en ekstra indsats for de unge ledige
  12.09.13 Velfærd

  Lejre Kommune igangsatte i foråret en ekstraordinær indsats for at komme ungdomsarbejdsløsheden til livs via et nyt pilotprojekt Karrierefinder.

 • Nye energivejledere i Lejre Kommune
  09.09.13 Bæredygtighed

  Lejre Kommune satte i sidste uge en håndfuld håndværkere samt fire af kommunens bygherrerådgiver fra Center for Ejendomsdrift på skolebænken. Formålet var, at få dem uddannet til energivejledere, således at de kan give en helhedsvurdering af, hvor der skal sættes ind, når der skal spares på energien – og på pengene!

 • Pc’er og tablets til alle lærere i Lejre Kommune
  12.08.13 Velfærd

  Et par dage inden skolestart fik hver enkelt lærer i Lejre Kommune udleveret en bærbar computer og en tablet til de lærere, der skal undervise i indskolingen. – Vi investerer i det digitale undervisningsmiljø, siger udvalgsformand Asta Rasmussen, Udvalget for Børn & Ungdom.

 • Digitale ambassadører hjælper borgerne på vej
  05.08.13 Infrastruktur

  Lejre Kommune har uddannet digitale ambassadører, der har fået til opgave at hjælpe borgerne i gang med at bruge de digitale selvbetjeningsløsninger. Sammen med en gruppe frivillige på aktivitetscentrene, gør de en brav indsats for at hjælpe borgerne i gang med at bruge de digitale løsninger.

 • Miljøministeren fik grønne anbefalinger fra kommunerne
  20.06.13 Infrastruktur

  Hvordan kan regeringen rydde forhindringer af vejen for grøn omstilling i kommunerne til glæde for borgerne, miljøet og erhvervslivet? Fungerende miljøminister Pia Olsen Dyhr fik overrakt 7 anbefalinger, da Lejre Kommune inviterede til sommerseminar onsdag den 19. juni 2013.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner