Ligestillingslogik: Gratis psykologhjælp forbeholdt kvindlige voldsramte

Der er ingen tvivl om, at gratis psykologhjælp til voldsramte kan være med til at hjælpe vedkommende tilbage på sporet. Regeringen med støttepartier er dog kun klar med hjælp til kvinder.

Det forslag har regeringen opbakning til fra både Alternativet, Enhedslisten, SF og de radikale, og dermed er flertallet sikret, når loven vedtages endeligt torsdag.

Når en kvinde udsættes for vold af sin partner, får hun fremover ret til gratis psykologtimer, det gør en mand ikke.

Foreningen Lev Uden Vold mener, at det er en klokkeklar forskelsbehandling. "Vi er meget uforstående over for, hvorfor mænd ikke får samme ret som kvinder. Det er klar forskelsbehandling," siger sekretariatschef i Lev Uden Vold Sine Gregersen til Ekstra Bladet.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

 • 01.07.20 Social
  Penge til minimumsnormeringer skal bruges på pædagoger og ikke ufaglærte

  En ny undersøgelse viser, at det er afgørende for forældre, at det er pædagoger, der bliver ansat, når normeringerne i daginstitutionerne skal løftes de kommende år.

 • 30.06.20 Social
  Husk børn og unges positive fællesskaber

  Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

 • 26.06.20 Social
  Ikke-vestlig indvandring koster de offentlige finanser 33 milliarder kroner

  Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere indebærer i 2017 en nettoudgift for de offentlige finanser på 33 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Finansministeriet. Året før var udgiften 37 milliarder.

 • 25.06.20 Social
  Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

  Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse. Minimumsnormeringer bør fremrykkes, mener BUPL.