Lisbeth Riisager Henriksen

Lisbeth Riisager Henriksen

Cand.mag., forfatter og redaktør af bogantologierne "Hvad i alverden er meningen?" (2011) og "Et liv i andres hænder" (2014). Skriver om social-, beskæftigelses- og sundhedspolitik, blandt andet som tidligere blogger på Avisen, nu på A4 Nu og DenOffentlige.

Blogs

Artikler

 • Folketinget har vedtaget sletning af DAMD: Ingen vil tage ansvar for at slette alt
  21.05.15 Politik

  Ingen har tilsyneladende overblik over, hvor mange versioner der findes af de ulovlige sundhedsdata fra DAMD. Folketinget har ellers vedtaget, at de ulovlige data skal slettes.

 • Dine sundhedsdata og DAMD-skandalen: Et spil om penge
  29.04.15 Politik

  Det handler om penge, når myndighederne er så interesserede i at få adgang til danskernes private sundhedsdata. Både staten og markedet har stærke økonomiske interesser i den offentlige sektors indsamling og behandling af sundhedsoplysninger, og derfor er DAMD-skandalen måske kun toppen af isbjerget.

 • DAMD-sagen: Politikerne godkendte vejen til skandalen
  24.04.15 Ledelse

  De første advarsler om DAMD-skandalen kom for flere år siden. Alligevel har politikerne gentagne gange godkendt nye strategier og handlingsplaner, der styrker indsamlingen af sundhedsdata. Redaktør og forfatter Lisbeth Riisager Henriksen har gravet i, hvad der foregår bag kulisserne.

 • DAMD-skandalen: Politisk rænkespil om sundhedsdata
  20.04.15 Politik

  Ulovlig indsamling af alle danskeres patientoplysninger har bragt Folketingets medlemmer på kollissionskurs med hensynet til borgerne og hensynet til alt muligt andet. Det politiske forløb i DAMD-sagen er langstrakt og speget, skriver Lisbeth Riisager Henriksen i en ny beskrivelse af skandalen.

TILMELD NYHEDSBREV