Lisbeth Riisager Henriksen

Lisbeth Riisager Henriksen

Cand.mag., forfatter og redaktør af bogantologierne "Hvad i alverden er meningen?" (2011) og "Et liv i andres hænder" (2014). Skriver om social-, beskæftigelses- og sundhedspolitik, blandt andet som tidligere blogger på Avisen, nu på A4 Nu og DenOffentlige.

Blogs

 • Dataskandale er under udvikling: Dit DNA tilhører nu staten
  07.08.19 Infrastruktur

  Den 1. juli påbegyndte Nationalt Genom Center indsamling af genetiske data fra danske borgere. Den ramme, som lovgivningen herom sætter for patienternes rettigheder, er problematisk, fordi den har totalitære takter, skriver Lisbeth Riisager, der tidligere har afsløret DAMD-skandalen.

 • Socialpolitisk aktivist: Syge skal ud af jobcentrene
  09.09.18 Social

  Mennesker dør mens de - trods lægelige advarsler - får 'udviklet deres arbejdsevne' i jobcenteret. Syge skal ud af beskæftigelsespolitikken, skriver Lisbeth Riisager Henriksen.

 • Hvor er politikerne? Skandale om patientdata spidser til
  22.03.15 Politik

  Rigsarkivet har i det skjulte fremsat en ændringsbekendtgørelse. Den skal med ikrafttræden den 24. marts 2015 give hjemmel til en arkivversion af de ulovlige patientdata fra DAMD-databasen. Hvis ikke kulturminister Marianne Jelved griber ind inden da, ender vores patientdata i Rigsarkivet.

Artikler

 • Folketinget har vedtaget sletning af DAMD: Ingen vil tage ansvar for at slette alt
  21.05.15 Politik

  Ingen har tilsyneladende overblik over, hvor mange versioner der findes af de ulovlige sundhedsdata fra DAMD. Folketinget har ellers vedtaget, at de ulovlige data skal slettes.

 • Dine sundhedsdata og DAMD-skandalen: Et spil om penge
  29.04.15 Politik

  Det handler om penge, når myndighederne er så interesserede i at få adgang til danskernes private sundhedsdata. Både staten og markedet har stærke økonomiske interesser i den offentlige sektors indsamling og behandling af sundhedsoplysninger, og derfor er DAMD-skandalen måske kun toppen af isbjerget.

 • DAMD-sagen: Politikerne godkendte vejen til skandalen
  24.04.15 Ledelse

  De første advarsler om DAMD-skandalen kom for flere år siden. Alligevel har politikerne gentagne gange godkendt nye strategier og handlingsplaner, der styrker indsamlingen af sundhedsdata. Redaktør og forfatter Lisbeth Riisager Henriksen har gravet i, hvad der foregår bag kulisserne.

 • DAMD-skandalen: Politisk rænkespil om sundhedsdata
  20.04.15 Politik

  Ulovlig indsamling af alle danskeres patientoplysninger har bragt Folketingets medlemmer på kollissionskurs med hensynet til borgerne og hensynet til alt muligt andet. Det politiske forløb i DAMD-sagen er langstrakt og speget, skriver Lisbeth Riisager Henriksen i en ny beskrivelse af skandalen.

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene: