LO: Skattelettelser vil gå ud over velfærden

Regeringen er med sin skatteplaner på kollisionskurs med et stort flertal af vælgerne, mener LO-boss.

Hvis regeringen til efteråret gennemfører skattelettelser, vil det ifølge LO være helt ude af trit med befolkningens prioriteter.

Lempelser af skatten vil uundgåeligt ramme velfærden, og det er et flertal af vælgerne modstandere af, lyder det i en kommentar fra LO's formand, Lizette Risgaard. 

- Det er jo besynderligt, at regeringen går ud og lover befolkningen skattelettelser, når den selv ved, at det offentlige har brug for flere ressourcer i de kommende år. Det hænger ikke sammen, hvis børn og ældre skal have adgang til den samme velfærd som nu, siger Lizette Risgaard.


Hun henviser til, at "regeringens egne tal" viser, at der vil mangle fire milliarder kroner i forhold til behovet i 2020. 

Frem mod 2020 vil antallet af personer, der ikke er aktive på arbejdsmarkedet, stige. Der kommer flere børn under 15 år, men især vil antallet af ældre være højere end nu. 

Netop de grupper er ifølge LO "dyrere" end andre på grund af daginstitutioner, uddannelse, pasning og pleje. 

- At passe vores børn og gamle og at sørge for uddannelse til de unge er kernevelfærd. Det skal der være råd til, og så må skattelettelserne vente, siger Lizette Risgaard.

Og LO-formanden mener at have hovedparten af befolkningen bag sig i den vurdering. 

En ny måling foretaget af Epinion for LO viser, at otte ud af ti danskere ikke ønsker nedskæringer i for eksempel børnepasning, uddannelse og ældrepleje, fremgår det af kommentaren.

- Regeringen er altså helt ude af trit med befolkningen, der ikke ønsker ringere velfærd. Så drop skattelettelserne og de medfølgende nedskæringer og ansæt i stedet tilstrækkeligt med folk, der kan inddrive de skatter, som folk skal betale ifølge loven. Det vil være en rigtig sund forretning for Danmark, siger Lizette Risgaard.

/ritzau/

Emneord: LO, Lizette Risgaard, Velfærdsdebatten, Velfærd for alle, Skattelettelser, Skattereform, Fagbevægelsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.03.19 Velfærd
  Neergaard og Kristensen advarer mod velfærdsstatens dominans

  “Vi er kommet i en situation, hvor velfærdsstaten fylder lovlig meget, hvorimod velfærdssamfundet forsømmes," siger tidligere beskæftigelsesminister. "Vi er begyndt at rulle velfærdssamfundet tilbage," siger Dennis Kristensen. Hør dem i Velfærdsdebatten med Nick Allentoft.

 • 15.03.19 Politik
  Dennis K og Jørn Neergaard om et liv i magtens cirkler

  Den ene har været udskældt DA-direktør og beskæftigelsesminister og den anden stærkt kritiseret fagforeningsformand. Hør Dennis Kristensen og Jørn Neergaard i samtale med Nick Allentoft.

 • 01.03.19 Politik
  Professorer: Politikere er låst i hensyn til middelklassen

  PODCAST: Jørn Henrik Petersen og Ove Kaj Pedersen påtaler en situation, hvor politikerne er låst mellem hensyn til det store flertal af vælgere, som har det godt, og hensynet til den sociale kontrakt, hvor udsatte får den nødvendige hjælp og støtte. Her bliver den kommende valgkamp central, mener de.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 19.02.19 Velfærd
  De fede tressere og statens enevældige magt

  PODCAST - Velfærdsdebatten del 2: Anden del af samtalen mellem de to professorer Ove Kaj Pedersen og Jørn Henrik Petersen om velfærdsmodellens historie. Nick Allentoft er vært.