Løfte om milliarder til kommuner er endt i besparelser

Socialdemokraterne giver den økonomiske krise skylden for at have svigtet løfte om milliarder til kommunerne

Kommunerne har 13 milliarder kroner mindre til kernevelfærd end det, Socialdemokraterne og SF lovede dem inden valget, skriver Information.

For hvor de to nuværende regeringspartier lovede otte milliarder kroner mere til daginstitutioner, folkeskoler og ældrepleje frem mod 2014, så er der i stedet skåret fem milliarder kroner. Det viser en ny opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Løftet gav Socialdemokraterne og SF i deres økonomiske plan "Fair Løsning", som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og SF's daværende partiformand Villy Søvndal præsenterede i maj 2010, skriver Information.

Og i de efterfølgende måneder kørte de to partier en kampagne i en række lokalaviser, hvor de slog fast, at det ville gøre en stor forskel i hver enkelt kommune, hvis S og SF kom til magten.

- Det næste folketingsvalg bliver afgørende for den fremtidige kommunale velfærd, sagde Villy Søvndal for eksempel til en række lokalaviser.

SF's nuværende formand, social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen, ønsker ikke at forklare, hvordan et løfte om flere penge er blevet til besparelser.

Men hos Socialdemokraterne giver man den økonomiske krise skylden for løftebruddet.

- De økonomiske problemer viste sig at være meget større, end vi troede, siger Socialdemokraternes fungerende finansordfører, Ole Hækkerup.

Men han erkender, at det godt kan mærkes i kommunerne, når der er 13 milliarder kroner i forskel mellem det S og SF lovede, og det kommunerne rent faktisk har fået.

- Når man er nødt til at spænde livremmen ind, så kan det selvfølgelig mærkes, erkender Ole Hækkerup over for Information.

/ritzau/

 

Emneord: KV13, Kernevelfærd, Velfærd, 'Fair Løsning', kommunerne
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også