Løkke & co. i kommunikations-offensiv

Kommunikationsfolk med hang til politik og et arbejdsliv tæt på magtens centrum kan godt begynde at pudse cv’erne af.

Den nye regering vil nemlig i denne uge slå et job op som leder af regeringens kommende kommunikationsafdeling, som med forankring i Statsministeriet skal styrke og modernisere regeringens kommunikation til danskerne.

Desuden vil regeringen etablere sin egen hjemmeside, der skal være platform for Løkke & co.'s overordnede politiske prioriteringer.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Det erfarer DR Nyheder.

Kommunikationsafdelingen kommer til at bestå af fire-fem ansatte, som skal stå i spidsen for en koordineret og samlet indsats for at kommunikere regeringens politik.

Enheden vil være placeret i Statsministeriet, chefen vil referere til departementschef Christian Kettel Thomsen, og alle ansatte vil være statsligt ansat. Der er altså ikke tale om en oprustning af flere særlige rådgivere - alle ansatte opererer som embedsmænd.

Baggrunden for etableringen af den nye kommunikationsplatform er et ønske hos den nye regering om at kommunikere klarere og mere entydigt.

I dag har alle ministerier egne hjemmesider og egne presseafdelinger, men den nytiltrådte regering føler et behov for at kunne samle sin overordnede kommunikation og sine politiske budskaber på tværs af de enkelte ministerier og ministre.

Det betyder, at den nye enhed både skal koordinere ministeriernes kommunikation langt bedre og samtidig opruste den direkte kommunikation til danskerne – ikke mindst via de sociale medier.

Den kommende hjemmeside vil få adressen www.regeringen.dk – den ventes dog først at gå i luften næste år.

Jobbet som leder af den nye afdeling vil løn- og placeringsmæssigt være at sammenligne med en afdelingschef, og finansieringen af det nye tiltag vil ske indenfor rammerne af ministeriernes eksisterende kommunikationsindsats.

Emneord: Kommunikation, Kommunikationsrådgivning, Kommunikationsstrategi, Statsministeriet, FV2015
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1817 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 30.08.16 Politik
  Her er regeringens 2025-plan

  Hent den 30 sider lange helhedsplan og den 244 sider lange 2025-plan her.

 • 01.12.16 Ledelse
  Netmedie udfordrer journalistisk grundprincip

  Netmediet DenOffentlige tilbyder virksomheder og organisationer at købe sig adgang til at blive redaktører for deres eget indhold. Det sker helt åbent, og læserne navigerer erfarent mellem traditionelt journalistisk indhold og artikler fra udgivere. Læsertallet vokser støt.

 • 17.06.15 Politik
  Sundhedsudgifter løber løbsk for 1,2 mia. kr

  Sundhedsområdet står til at blive den store vinder efter valget. Men det skal gå hånd i hånd med bedre styring, siger rådmand Jette Skive, der vil have et opgør med kommunernes manglende mulighed for at styre økonomien på sundhedsområdet.

 • 15.06.15 Politik
  Danmark i balance – Husk fundamentet

  Det nordjyske Kommunekontaktråd, KKR Nordjylland, har sendt et åbent brev til de nordjyske folketingspolitikere. "Husk fundamentet" lyder budskabet.

 • 12.06.15 Politik
  Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.