Løkke på Peterspladsen: EU kan lære af at lytte til paven

Statsministeren kom for sent til møde med paven. Men han nåede at få vigtig inspiration med sig til EU-møde.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) føler sig inspireret, efter at han fredag aften hørte pave Frans tale i Vatikanet.

- Man kan altid bruge et alvorsord fra en meget karismatisk person, som i den grad hviler i sig selv og står for nogle stærke værdier, siger statsministeren i mørket foran Peterskirken.

Lørdag mødes Løkke med kolleger fra 26 andre EU-lande i den italienske hovedstad. Formålet er at fejre unionens 60-års fødselsdag.


Fejringen finder sted i en tid, hvor det europæiske samarbejde er i krise. Senest understreget af briternes beslutning om at forlade EU.

Selv om Lars Løkke Rasmussen ikke øjeblikkeligt anerkender krisesnakken, påpeger han, at pave Frans kan være en inspiration for EU-samarbejdet.

- Jeg har meget stor respekt for ham. Respekt, fordi han jo også er ved at flytte en meget, meget gammel institution, som er både ældre og tungere end EU og måske også mere bureaukratisk end EU.

- Den forsøger han at flytte i de her år. At gøre den mere moderne og mere i samklang med tidens udfordringer. Med et lidt mere moderne kvindesyn, end hvad der har præget den katolske kirke til dato, siger statsministeren.

I sin tale kom den katolske kirkes overhoved med en opfordring til de europæiske stats- og regeringschefer.

Budskabet var, at EU i højere grad bør gå i felten for sin arv af idealer og værdier for at forhindre et vakuum, der gøder jorden for ekstremisme.

Et budskab, som vækker anerkendelse hos den danske regeringschef.

- Nu synes jeg altid, at man skal være forsigtig med at blande politik og religion. Men jeg synes, at det var en stærk understregning af nogle værdier, som EU er bygget på, siger han.

Løkkes møde med paven var i øvrigt nær ved at glippe. Da statsministerens fly skulle lette fra København, var noget galt med maskinen. 

Det betød, at han først ankom midt i pavens tale - men det vigtigste nåede statsministeren altså at fange.

- Jeg hader at komme for sent. Men jeg kan jo ikke selv flyve. Jeg har ingen vinger. Der skal være en flyver, der kan flyve, for at jeg kan flyve. Det sad vi og ventede tre timer på, siger en tydeligt irriteret Løkke.

/ritzau/

Emneord: 60 år med Romtraktaten, Lars Løkke Rasmussen, Pave Frans, Religion, Værdier
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også