Løkke udskyder ny planlov

Det bliver et travlt efterår for den smalle Venstre-regering, som udsætter en liberalisering af planloven.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskyder planloven i en redegørelse for april til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.
 
- Ændring af lov om planlægning (liberalisering af planloven) forventes ikke længere fremsat i indeværende samling, lyder det.
 
Dermed står det ikke klart, om planloven udskydes til efteråret eller senere, da det blot fremgår, at det ikke bliver i den indeværende samling. Redegørelsen er en plan for afviklingen af lovprogrammet på erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens (V) område. 
 
De første forhandlinger om planloven har allerede været i gang, hvor regeringen har fokus på, at ændringerne i planloven skal gavne landområderne.
 
Regeringen lægger blandt andet op til at tillade dobbelt så store butikker som nu. I dag sætter planloven en grænse på 1000 kvadratmeter for enkeltstående dagligvarebutikker, men det vil Venstre hæve til 2000 kvadratmeter.
 
Derudover vil regeringen hæve grænsen for størrelsen på dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre fra 3500 til 5000 kvadratmeter.
 
/ritzau/
 
Emneord: Planloven, Planlov, Ny regering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 26.04.16 Børge Hansen
    Bedre tanker?

    Kan udskydelsen skyldes en større indsigt hos Lars Løkke? Forslaget om at lade butiksstørrelserne vokse kolliderer jo frontalt med forsøget på at få de tidligere V-kernevælgere tilbage "i folden", idet deres fokus er at bevare noget infrastruktur i landområderne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også