Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lover bredt samarbejde, da han præsenterede sin regering på Amalienborg.

Lars Løkke Rasmussen er nu formelt statsminister i Danmark, efter at han søndag formiddag præsenterede sin regering for dronningen.

Efter mødet fastslog Venstres formand for de fremmødte tilskuere og journalister på Amalienborg, at hans regering vil samarbejde bredt i Folketinget.

- Vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering, siger Lars Løkke Rasmussen foran resten af sit i alt 17 mand store ministerhold på Amalienborg Slotsplads.

- Vi har ambition om at samarbejde bredt i folketinget. Jeg stoler på, at det vil kunne lade sig gøre, siger han.

Tema med artikler om regeringer

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Hans smalle Venstre-regering består kun af Venstres 34 mandater. Dermed skal Løkke finder 56 medlemmer Folketinget, hver eneste gang han skal have flertal for et nyt politisk udspil.

Men Løkke ser gode muligheder for at stable et samarbejde på tværs af Folketinget på benene med den politik, som han senere søndag vil lægge frem for offentligheden.

- Som jeg kan læse det politiske landskab - det kan være, jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør - men som jeg læser det politiske landskab, så ser jeg ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Blandt Løkkes 17 ministre er der fem kvinder.

Desuden er der - som statsministeren også selv bemærkede - en vis aldersspredning på ministerholdet, fra sundhedsminister Sophie Løhde og skatteminister Karsten Lauritzen på hver 31 år til den gennemrutinerede minister Bertel Haarder på 70 år.

Statsministeren åbnede også lidt op for posen, når det gælder indholdet af det regeringsgrundlag, der senere søndag skal præsenteres for offentligheden:

- Danmark står i en situation, hvor der er et opsving på vej. Nu handler det om at gribe det. Det kræver, at sikrer udvikling i hele Danmark, siger han.

- Det kræver at vi tager hånd om udlændingepolitikken, og vi vil om få dage præsentere et lovforslag. Og det kræver, at vi tager alvorligt, at for mange danskere er på overførselsindkomst, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Emneord: Ny regering, Lars Løkke Rasmussen, Mindretalsregering, Venstre, FV2015
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også