Løkke vil have flere danske skattekroner til GGGI

Trods fødselsvanskeligheder bør Danmark forlænge millionstøtten til GGGI, mener Lars Løkke Rasmussen.

Danmark har over de seneste tre år sendt 90 millioner kroner i dansk udviklingsbistand til klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI)

Og sådan bør det også være fremover, mener Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, som også er formand for GGGI.

- Vi er godt på vej. Og det både håber og tror jeg da, at den danske regering også vil erkende og anerkende og i det lys lægge op til en fortsættelse af bevillingerne, siger Løkke.

Spørgsmål: Mener du, at GGGI er i en sådan forfatning, at det er en god idé at forlænge den danske støtte på samme niveau, som den har været hidtil.

- Ja, 100 procent. Selvfølgelig mener jeg det.

Spørgsmål: Så du vil anbefale Folketinget at fortsætte med at skyde omkring 30 millioner kroner årligt i GGGI?

- Nu er det jo ikke mig, der skal anbefale Folketinget noget. Det er regeringen. Men det vil da undre mig såre, hvis den danske regering ikke lægger op til en forlængelse af bevillingerne.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogle danskere - med den store negative fokus der har været på organisationen - tænker, at vi godt kunne bruge vores udviklingsbistand bedre?

- Jeg kan da godt forstå det oven på det billede, der er tegnet. Nu synes jeg så også, at billedet bør stå lidt mere nuanceret, end det står.

- Der er ingen grund til at lægge skjul på, at den her organisation er kommet lidt hurtigt fra kaj. Men jeg tror, man har meget svært ved at finde andre eksempler på, at man har kreeret en international organisation på kun tre år.

- Det var en organisation efter koreansk lov med masser af fødselsvanskeligheder. Men den er under transition til en international organisation, siger Løkke, som henviser til, at Norge netop har valgt at genoptage støtten til organisationen.

Lars Løkke Rasmussen afviser samtidig, at han har planer om at stoppe som formand for GGGI, før hans mandat udløber i oktober i år.

GGGI har været præget af negativ omtale det seneste halve år om både Løkkes flyrejser på første klasse som formand for organisationen, men også om manglende styr på økonomien.

Det skal i foråret besluttes, om Danmark også i årene fremover skal støtte GGGI økonomisk.

/ritzau/

 

Emneord: GGGI, Lars Løkke Rasmussen, Udviklingsbistand
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også