Lønkompensationsordningen skal udfases

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

Med dagens aftale er parterne enige om at forlænge den midlertidige lønkompensationsordning frem til 29. august. Dermed sikrer regeringen og arbejdsmarkedets parter en udfasning af ordningen, der strækker sig hen over sommerferien. Det skaber større tryghed i sommerferien for de lønmodtagere, der oplever, at corona har givet et dyk i behovet for arbejdskraft hos de danske virksomheder.
 
Udfasningen betyder, at lønkompensationsordningen strækker sig over sommeren, hvor mange virksomheder holder ferielukket. Det er imidlertid ikke tanken, at lønkompensationsordningen skal sikre statslig støtte i den normale ferieperiode. Derfor skal lønmodtagerne, der er omfattet af ordningen holde op til tre ugers ferie, hvor der ikke kan opnås lønkompensation. Kravet gælder alene, hvis medarbejderen har optjent feriedagene efter ferieloven. I alle tilfælde bliver virksomheden dog modregnet tre ugers kompensation.
 
Finansminister Nicolai Wammen siger:
 
"Den midlertidige lønkompensationsordning har haft afgørende betydning for flere end 200.000 danske lønmodtagere. Samtidig har den været en vigtig forudsætning for, at vores samfund nu er godt rustet til næste skridt i form af genopretningen af dansk økonomi. Regeringen og arbejdsmarkedets parter gik ind i krisen i fællesskab, og nu fortsætter vi vejen ud af krisen i fælleskab. Med dagens aftale sikrer vi en afbalanceret udfasning af lønkompensationsordningen. Det skaber større tryghed for den enkelte lønmodtager hen over sommeren, og samtidig er det en samfundsøkonomisk ansvarlig løsning, fordi både lønmodtagere og arbejdsgivere bidrager. "
 
Lønkompensationsordningen forlænges yderligere for lønmodtagere i virksomheder, som er fuldt lukket som følge af, at de ved bekendtgørelse har forbud mod at holde åbent. For disse virksomheder ophører ordningen, når forbuddet ophæves.
 
Erhvervsminister Simon Kollerup siger:
 
"Vi var hurtige til at lukke ned og derfor blandt de første lande, der begynder at lukke op igen. Corona-krisen har løsnet sit tag, men det betyder ikke, at vi er helt ude på den anden side endnu. Derfor er jeg glad for, at vi med aftalen kan holde hånden under danske arbejdspladser, så medarbejderne kan holde sommerferie med ro i sindet, og virksomhederne har deres gode folk, når de kommer ud på den anden side, og hjulene kører igen. "
 
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
 
"Jeg er glad for, at vi fortsat kan holde hånden under de lønmodtagere og virksomheder, som er ramt af corona-krisen. Vi er godt i gang med at genåbne samfundet og har kontrol over virusset, men flere brancher vil fortsat have det svært, og derfor har vi sammen med arbejdsmarkedets parter beslutte at forlænge ordningen om lønkompensation frem til udgangen af august. Og nedlukkede brancher tager vi særligt hånd om. Jeg er glad for, at parterne igen er med til at tage ansvar. "
 
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er samtidig enige om at drøfte en ny midlertidig arbejdsfordelingsordning, som supplement til den eksisterende ud fra blandt andet principperne i anbefalingerne fra regeringens økonomiske ekspertgruppe.
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.