Loft har sendt brev om magtfordrejning til kommission

Loft har i et brev til Skattesagskommissionen præciseret forklaring om fire meget omtalte linjer i skattesag.

Skattesagskommissionen har før den sidste afhøringsdag modtaget et brev fra tidligere departementschef Peter Loft, som dermed præciserer sin forklaring i kommissionen.

Henvendelsen handler om fire meget omtalte linjer, som Peter Loft ønskede med i afgørelsen af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

De fire linjer har ført til en række spørgsmål om magtfordrejning rettet mod Peter Loft.

Ledende medarbejdere i Skat København har nemlig opfattet linjerne som den magtfulde departementschefs diskrete forsøg på at få rygterne om, at Helle Thorning-Schmidts mand Stephen Kinnock skulle være bi- eller homoseksuel, skrevet ind i afgørelsen.

Peter Loft har imidlertid via sin bisidder henvendt sig til kommissionen i et brev, fordi han først efterfølgende er blevet klar over, at hovedtrækkene i de fire linjer rent faktisk er med i den endelige afgørelse.

Det var Peter Loft ikke klar over ved afhøringen den 13. maj, hvor han havde svært ved at svare på udspørger Lars Kjeldsens spørgsmål om, hvorfor han pressede på for at få de fire linjer ind i afgørelsen, når de allerede stod der.

- Jeg blev lidt forvirret under den forrige afhøring. Det var først ved den lejlighed, at jeg blev klar over, at den endelige afgørelse indeholder de linjer her.

- Det var først bagefter, at jeg begyndte at spekulere mere nøje over det. Derfor henvendte vi os til kommissionen, siger Peter Loft.

Hvis Skat København selv har valgt at tage linjerne med i afgørelsen, så kan det betyde, at Peter Loft slipper for anklager om magtfordrejning, når kommissionen afleverer sin konklusion.

Det er især den sidste del af de fire linjer, som er blevet tolket som et forsøg på at få rygterne skrevet ind i afgørelsen. De fire linjer lyder:

- Skat har sammenholdt de oplysninger, du og din repræsentant har indgivet, med de oplysninger Skat selv er i besiddelse af eller har indhentet fra tredjemand.

- Skat finder på denne baggrund at kunne verificere de afgivne oplysninger, som yderligere bestyrkes af de oplysninger, som du og din repræsentant har afgivet om jeres erhvervs- og familiemæssige forhold.

/ritzau/

 

Emneord: Skattesagskommissionen, Peter Loft, Magtfordrejning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.