Lollandshus-sagen i landsretten: Plejehjemsleder dømt for seledød

Landsretten dømmer plejehjemsleder i sag, der kostede 85-årig kvinde livet. Hun hang i sele i tre timer, da hun rullede ud af sin seng på plejehjem.

En nat rullede en 85-årig kvinde ud af sin seng. Hun hang i den stofsele, hun var spændt fast med, i op til tre timer, før hun blev fundet af en nattevagt.

Få timer senere døde hun på sygehuset. Vestre Landsret har mandag stadfæstet byrettens dom over den nu tidligere plejehjemsleder. 

Læs mere om Lollandshus-sagen her

Hun er blevet idømt ti dagbøder à 500 kroner for grov forsømmelse. Plejehjemslederen har nægtet sig skyldig, og forsvarer Poul Gudberg ærgrer sig over dommen.

- Den lægger gift for hurtige beslutninger i plejesektoren, fordi man kan risikere, at konsekvensen af en beslutning kan være, at man bliver hængt til tørre i henhold til straffeloven, mener han. 


Medarbejderne på plejehjemmet var bekymrede for, at den 85-årige skulle stå ud af sengen om natten og falde og brække sine knogler. Det har den tidligere plejehjemsleder forklaret i byretten. 

- Hun har i en periode været svag og dårlig. Men hun var ved at få lidt flere kræfter og ville ud af sengen, men kunne ikke huske, at hun ikke kunne gå, sagde plejehjemslederen. 

En måned tidligere var kvinden faldet. Plejehjemslederen opfattede situationen som så akut, at hun mente, at hun selv kunne træffe beslutningen om, at kvinden skulle lægges i sele. 

Hvis situationen ikke er akut, kræver det tilladelse fra kommunen. Anklageren i sagen har undret sig over, hvorfor situationen pludselig blev akut en måned efter, at kvinden var faldet. 

Til grund for dommen er blandt andet lagt, at den tidligere plejehjemsleder ikke havde iværksat et øget tilsyn med den ældre kvinde, mens hun var spændt fast. Derudover var der ikke nogen vejledning til plejehjemspersonalet om, hvordan selen skule bruges.

Plejehjemslederen blev fyret fra det pågældende plejehjem små to uger efter hændelsen.

/ritzau/

Emneord: Lollandshus, Plejehjem, Dårlig ledelse
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også