Måling: Nu er der dødt løb mellem rød og blå blok

Venstre går kraftigt tilbage, mens vælgerne vælter over i rød blok. Det står lige mellem rød og blå blok.

Regeringspartierne og Enhedslisten vinder frem på bekostning af Venstre, så der nu for første gang siden folketingsvalget er praktisk talt dødt løb mellem de to fløje i dansk politik.

Det viser en ny meningsmåling for Ritzau fra Voxmeter, som giver rød blok en vælgeropbakning på 49,7 procent, mens blå blok står til 50,0 procent af stemmerne.

For en måned siden så billedet helt anderledes ud med en klar føring på 54,6 procent af stemmerne til blå blok mod 44,8 procent til rød blok.

Omregnet til mandater giver den nye måling rent faktisk en føring på 88-87 til partierne i rød blok. Dertil kommer fire nordatlantiske mandater, som i øjeblikket er fordelt med tre til rød blok og et til blå blok.

For en uge siden så det ellers ud til, at Venstre havde sat en stopper for vælgerflugten i kølvandet på kritikken af Lars Løkke Rasmussens rejser på første klasse som formand for klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI).

Men siden er Venstre på bare en uge gået 3,1 procentpoint tilbage, og den seneste måned har partiet smidt 4,6 procentpoint i Voxmeters målinger.

Det store oppositionsparti står nu til 25,5 procent af stemmerne, hvilket er den dårligste måling for Venstre siden folketingsvalget i 2011.

Målingen er derimod et foreløbigt højdepunkt for Socialdemokraterne, der står til 23,4 procent af stemmerne, og det er det højeste niveau i en Voxmeter-måling siden S-R-SF-regeringens tiltræden for godt to år siden.

Også de øvrige regeringspartier er gået frem den seneste uge, så De Radikale nu står til otte procent af stemmerne, mens SF står til 7,1 procent.

Alle tre regeringspartier ligger dog fortsat under valgresultatet, men det opvejes af en solid fremgang til støttepartiet Enhedslisten, som står til 11,2 procent af stemmerne.

I den blå blok er både Liberal Alliance og De Konservative gået frem den seneste måned til henholdsvis 5,4 og 3,6 procent.

Dansk Folkeparti er faldet lidt tilbage til 15,5 procent, hvilket dog fortsat er klart over valgresultatet.

1025 repræsentativt udvalgte danskere har svaret i meningsmålingen, der er foretaget i perioden 4.-10. november. Den maksimale usikkerhed på målingen er +/- 2,7 procentpoint.

/ritzau/

 

Emneord: Voxmeter, KV13
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.01.14 Bæredygtighed
  Stigende valgdeltagelse blandt socialt udsatte

  Valgdeltagelsen i socialt udsatte boligområder steg markant under kommunalvalget i november sidste år. Dermed ser valgkampagner som Stemmer på Kanten ud til at have haft effekt. Lisbeth Zornig Andersen glæder sig over resultaterne.

 • 17.11.13 Politik
  Folkelig opbakning til Stemmer på Kanten

  Den landsdækkende demokratikampagne Stemmer på Kanten, som stræber efter at få socialt udsatte til at stemme, får bred opbakning fra vælgerne. Det viser en meningsmåling gennemført af analyseinstituttet InFact. Hver anden dansker har hørt om kampagnen, og to ud af tre synes det er et godt initiativ.

 • 03.10.13 Politik
  Valgkonkurrencer skal skabe større engagement i nærdemokratiet

  Ved seneste kommunalvalg i 2009 havde vi på landsplan den laveste stemmeprocent i 35 år. Kun 65,8 procent af alle stemmeberettigede i landet afleverede deres stemmeseddel. På Stevns lå stemmeprocenten på 71, men ved det kommende kommunalvalg tirsdag den 19. november er barren sat endnu højere, oplyser borgmester Poul Arne Nielsen.

 • 11.09.13
  Følg kommunalvalget på facebook

  Valget i Greve har fået sin egen facebook-profil. Her laver unge fra den lokale produktionsskole film om at stemme for første gang. Og her får borgerne i Greve besked om konkurrencer og aktiviteter op til valget den 19. november.

 • 21.08.13 Velfærd
  Hva’ ska’ jeg med kommunen?

  "Hva’ ska’ jeg med kommunen?" spørger mange unge. Et nyt projekt involverer de 15-25 årige i hvordan kommunens serviceydelser kan blive bedre, og hvordan unge kan få indflydelse på de digitale tilbud i bibliotek og Borgerservice.