"Flere og flere dygtige skoleelever laver opgaver om at mindske madspild - og undervisningskampagnen “Stop Madspild” har bidraget til at sætte skub i den stigende interesse," siger Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.

Madspild på skoleskemaet

Kampen mod madspild rykker nu ind i undervisningen på landets skoler. Miljøministeriet har støttet et nyt undervisningsmateriale, der skal lære eleverne, hvordan de kan undgå madspild.

Undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’ skal gøre landets skoleelever klogere på, hvordan de kan være med til at mindske spildet af de 700.000 ton mad, som danskerne årligt smider ud. Danmarks største frivillige organisation mod madspild, Stop Spild Af Mad, står bag undervisningsmaterialet, som Miljøministeriets pulje til grønne ildsjæle har støttet.

Læs flere artikler om madspild her

I dag kl. 11-12 besøger miljøminister Kirsten Brosbøl og Selina Juul fra Stop Spild Af Mad Skolen på Islands Brygge i København, der har arbejdet med madspild i undervisningen. Eleverne har blandt andet skrevet artikler og produceret film om madspild i supermarkeder, i storkøkkener og i danske hjem.

- Skolerne spiller en helt særlig rolle i indsatsen mod madspild. Det handler om at give børn og unge ny viden, som de kan tage med hjem og videre i livet. Og jeg glæder mig til at se resultaterne af deres arbejde og til at høre hvilke forslag eleverne selv har til at mindske madspild, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’ er skræddersyet til skoleelever på 7. til 9. klassetrin og på efterskoler.


I den alder bliver mange gode –og dårlige –vaner anlagt, og eleverne er begyndt at fåegne penge, holdninger til mode og overtage eller påvirke familiens forbrugs- og affaldsmønstre. Undervisningsmaterialet skal klæde eleverne påtil selv at reflektere og tilegne sig viden om madspild ved at lave research og producere artikler eller film om madspild.

- Interessen for at lave skoleopgaver om madspild er eksploderet. Flere og flere dygtige skoleelever laver opgaver om at mindske madspild - og undervisningskampagnen Stop Madspild” har bidraget til at sætte skub i den stigende interesse,siger Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.

7.klasserne på Skolen på Islands Brygge har gennemgået et projektforløb, hvor de har arbejdet med undervisningsmaterialet ’Stop Madspild’.

Eleverne har produceret artikler under overskrifter som for eksempel ’Vind uden svind’, ’Er danskerne nogle store madsvin?’, ’Madspild i de danske hjem’, ’Hvor meget spilder du?’ og filmen ’Madspild og sultne folk’.

Emneord: Miljøministeriet, Stop spild af mad, Kirsten Brosbøl, Selina Juul, Undervisningsmateriale, Den nye folkeskole, Madspild
Miljøministeriet på DenOffentlige.dk Miljøministeriet
Aktivitet: Artikler: 150 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 30.06.15 Kasper
  Godt initiativ!

  Det er så godt, at politikerne har fokus på madspild. Generelt er der mange gode initiativer, synes jeg. Senest er jeg stødt på denne artikel: http://www.guidekbh.dk/yourlocal-nedsaet-mad-og-servicespild-fra-din-smartphone-og-spar-penge-pa-alt-fra-klipning-til-kaffe/
  Vh. Kasper

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 01.08.18 Bæredygtighed
  Danmarks bevægelse mod madspild fylder 10 år

  Det er frivillige organisationer og foreninger, der har gjort mest for kampen mod madspild i Danmark, viser en ny undersøgelse af KANTAR Gallup for Stop Spild Af Mad - Danmarks største bevægelse mod madspild, som fylder 10 år.

 • 18.04.18 Bæredygtighed
  Danskernes madspild er faldet

  Ny rapport fra Miljøstyrelsen viser forbedring i madspildet hos danskerne. Samtidig er danskerne blevet ganske opmærksomme på udfordringen, viser rapport fra Aarhus Universitet udarbejdet for Fødevarestyrelsen. Madspildet hos husholdningerne i 2017 er 14.000 tons lavere end i 2011.

 • 12.09.17 Infrastruktur
  Lynpant vandt: Skoleelever finder løsningen på fremtidens problemer

  En park i 1. salshøjde oven på en parkeringsplads. Merchandise for Odense Letbane. En skodbox, der giver pant for dit cigaretskod. Og render i vejsiden, der via en turbine omdanner regnvand til strøm til LED-lys i vejkanten.

 • 03.11.16
  13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

  Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord.

 • 04.09.16 Bæredygtighed
  Vil stoppe snyd med ekstra 700 kroner: Hver fjerde bil skrottes ulovligt

  Op mod hver fjerde bil ender ikke hos en autoriseret autoophugger, viser ny rapport fra Miljøstyrelsen. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil hæve skrotningsgodtgørelsen med 700 kroner til 2.200 kroner for at komme de ulovlige skrotninger til livs. Samtidig nedsættes miljøbidraget.