Foto: Shutterstock

Magnus Heunicke: Gratis vaccine til disse danskere

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke opfordrer til, at borgerne tager imod den gratis vaccine.

På Twitter har Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke mandag formiddag været i gang. 

“Kampen mod influenzasygdom og mod coronavirus hænger sammen. Begge sygdomme er alvorlige - i kombination endnu værre”, skriver han i opslaget, hvor han reposter Sundhedsstyrelsens opslag.

“Fra 1. okt. tilbyder vi gratis vaccination mod influenza til udvalgte grupper i samfundet og sundh./plejepersonale. Ekstra vigtigt tilbud i år!,” fastslår han.

Influenzasæsonen står for døren, og derfor er det ekstra vigtigt at huske vaccinationen i år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Gratis vaccine

Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

”Influenza er ikke en alvorlig sygdom for de fleste. Men for personer over 65 år, mennesker med visse kroniske sygdomme og andre i særlig risiko kan influenza udvikle sig meget alvorligt og i nogle tilfælde være livstruende. Derfor anbefaler vi, at man bliver vaccineret, hvis man tilhører en af de grupper, der er i særlig risiko,” siger overlæge Bolette Søborg. 

Til forskel fra sidste år så tilbydes sundheds- og plejepersonale også gratis vaccine i år. 

“Når sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret, beskytter de samtidig de særligt udsatte borgere og patienter, som de har tæt kontakt med, mod influenza. Det er et særligt tilbud i år, hvor vi både har influenza og COVID-19 på samme tid,” forklarer Bolette Søborg.

Om årets vaccinationer

Tilbuddet om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale og om vaccination mod pneumokokker er en del af den vaccinationspakke, som Folketingets partier vedtog i foråret som følge af COVID-19, oplyses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den har til formål at beskytte sårbare borgere mod en række sygdomme. 

Den består af: 

 • Gratis vaccination mod pneumokokker til alle fyldt 65 år og til risikogrupper, f.eks. kronisk syge under 65 år.

 • Gratis vaccination mod influenza til sundhedspersonale

 • Fortsættelse af gratis kighostevaccination til gravide.

Du kan læse mere om influenzavaccinationen her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Sundhed
  Disse danskere skal have hurtigere psykiatrisk vurdering

  En ny aftale skal hjælpe syddanskere, der primært lider af stress, angst og depression i let til moderat grad med at få tid til psykiatrisk vurdering indenfor 14 dage.

 • 21.09.20 Sundhed
  Endnu en aftale på plads om forhåndskøb af COVID-19-vaccine

  For en måned siden blev der indgået aftale med Astra Zeneca om leverancer af vacciner til 2,4 mio. borgere i Danmark, hvis vaccinen godkendes. Nu har EU-Kommissionen på EU-landenes vegne forhandlet en aftale mere på plads, der potentielt indebærer mulighed for at købe ca. 3,7 mio. doser vacciner til Danmark. Flere aftaler er på vej.

 • 21.09.20 Sundhed
  Nyt pressemøde om coronasituationen i Aarhus

  Der indkaldes til pressemøde i Aarhus om den øjeblikkelige COVID-19-situation i Aarhus. Smittetrykket er kraftigt stigende i byen.

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.