Foto: Shutterstock

Magnus Heunicke: Gratis vaccine til disse danskere

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke opfordrer til, at borgerne tager imod den gratis vaccine.

På Twitter har Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke mandag formiddag været i gang. 

“Kampen mod influenzasygdom og mod coronavirus hænger sammen. Begge sygdomme er alvorlige - i kombination endnu værre”, skriver han i opslaget, hvor han reposter Sundhedsstyrelsens opslag.

“Fra 1. okt. tilbyder vi gratis vaccination mod influenza til udvalgte grupper i samfundet og sundh./plejepersonale. Ekstra vigtigt tilbud i år!,” fastslår han.

Influenzasæsonen står for døren, og derfor er det ekstra vigtigt at huske vaccinationen i år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Gratis vaccine

Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

”Influenza er ikke en alvorlig sygdom for de fleste. Men for personer over 65 år, mennesker med visse kroniske sygdomme og andre i særlig risiko kan influenza udvikle sig meget alvorligt og i nogle tilfælde være livstruende. Derfor anbefaler vi, at man bliver vaccineret, hvis man tilhører en af de grupper, der er i særlig risiko,” siger overlæge Bolette Søborg. 

Til forskel fra sidste år så tilbydes sundheds- og plejepersonale også gratis vaccine i år. 

“Når sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret, beskytter de samtidig de særligt udsatte borgere og patienter, som de har tæt kontakt med, mod influenza. Det er et særligt tilbud i år, hvor vi både har influenza og COVID-19 på samme tid,” forklarer Bolette Søborg.

Om årets vaccinationer

Tilbuddet om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale og om vaccination mod pneumokokker er en del af den vaccinationspakke, som Folketingets partier vedtog i foråret som følge af COVID-19, oplyses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den har til formål at beskytte sårbare borgere mod en række sygdomme. 

Den består af: 

 • Gratis vaccination mod pneumokokker til alle fyldt 65 år og til risikogrupper, f.eks. kronisk syge under 65 år.

 • Gratis vaccination mod influenza til sundhedspersonale

 • Fortsættelse af gratis kighostevaccination til gravide.

Du kan læse mere om influenzavaccinationen her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne