Foto: Shutterstock

Magnus Heunicke: Gratis vaccine til disse danskere

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke opfordrer til, at borgerne tager imod den gratis vaccine.

På Twitter har Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke mandag formiddag været i gang. 

“Kampen mod influenzasygdom og mod coronavirus hænger sammen. Begge sygdomme er alvorlige - i kombination endnu værre”, skriver han i opslaget, hvor han reposter Sundhedsstyrelsens opslag.

“Fra 1. okt. tilbyder vi gratis vaccination mod influenza til udvalgte grupper i samfundet og sundh./plejepersonale. Ekstra vigtigt tilbud i år!,” fastslår han.

Influenzasæsonen står for døren, og derfor er det ekstra vigtigt at huske vaccinationen i år, oplyser Sundhedsstyrelsen.

Gratis vaccine

Fra 1. oktober kan du gratis blive vaccineret mod influenza, hvis du er fyldt 65 år, lever med en kronisk sygdom eller på anden vis er i særlig risiko.

”Influenza er ikke en alvorlig sygdom for de fleste. Men for personer over 65 år, mennesker med visse kroniske sygdomme og andre i særlig risiko kan influenza udvikle sig meget alvorligt og i nogle tilfælde være livstruende. Derfor anbefaler vi, at man bliver vaccineret, hvis man tilhører en af de grupper, der er i særlig risiko,” siger overlæge Bolette Søborg. 

Til forskel fra sidste år så tilbydes sundheds- og plejepersonale også gratis vaccine i år. 

“Når sundheds- og plejepersonale bliver vaccineret, beskytter de samtidig de særligt udsatte borgere og patienter, som de har tæt kontakt med, mod influenza. Det er et særligt tilbud i år, hvor vi både har influenza og COVID-19 på samme tid,” forklarer Bolette Søborg.

Om årets vaccinationer

Tilbuddet om influenzavaccination til sundheds- og plejepersonale og om vaccination mod pneumokokker er en del af den vaccinationspakke, som Folketingets partier vedtog i foråret som følge af COVID-19, oplyses på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Den har til formål at beskytte sårbare borgere mod en række sygdomme. 

Den består af: 

  • Gratis vaccination mod pneumokokker til alle fyldt 65 år og til risikogrupper, f.eks. kronisk syge under 65 år.

  • Gratis vaccination mod influenza til sundhedspersonale

  • Fortsættelse af gratis kighostevaccination til gravide.

Du kan læse mere om influenzavaccinationen her.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også