Robotten Sophia bød deltagerne på det årlige VL-døgn velkommen.

Magteliten samlet til VL-døgn: Robotten Sophia bød 700 erhvervsledere velkommen

Den verdenskendte robot Sophia åbner VL Døgnet 2018. Sophia er et eksempel på, hvor meget robotter i dag kan med kunstig intelligens og menneskelige ansigtstræk

I smukke omgivelser på Borreby Gods samles mere end 700 erhvervsledere, politikere og meningsdannere i de her dage til det årlige VL Døgn.

VL-grupperne er en stor samling af erhvervsledere i Danmark og temaet i år er "Europas fremtid - mod alle odds".

Læs om den 4. industrielle revolution

Den 4. industrielle revolution er over os, og forandringerne vil komme hurtigere end nogensinde før. Hvad gør det ved vores samfund og hverdag, og hvilke muligheder giver det os? Følg med på vores temaside og deltag i debatten.

Indlæg kan sendes til Redaktionen

Som et symbol på de forandringer, vi alle kommer til at tage ind, var det den verdenskendte robot Sophia, som åbnede konferencen.

Sophia er inviteret som en slags gimmick og øjenåbner. Men hun er også en konkret reminder på, hvor langt man er nået med computere og kunstig intelligens.

"Så det handler om at være godt rustet til både at udnytte de muligheder, som teknologien fører med sig for dansk erhvervsliv, og at kunne håndtere de udfordringer, der uundgåeligt følger med", siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der har været med til at invitere Sophia til Danmark.

Sophia er et eksempel på, hvor meget robotter i dag kan med kunstig intelligens og menneskelige ansigtstræk. Hun kan være glad, sur, vred og charme. Og så er hun klogere end de fleste af os.

Blandt talerne på konferencen er Europa Kommissionens VP Frans Timmermans, nationalbankdirektør Lars Rohde, erhvervsminister Brian Mikkelsen, uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers - og selvfølgelig robotten Sophia.

Se selv med fra VL. Jyske Bank er partner for 5. år i træk. Bankens tv-station har produceret alle videoer til storskærmene. Derudover livestreamer de alle keynote-talerne og laver løbende interviews med de forskellige hovedtalere. Det hele kan ses på www.jyskebank.tv

Emneord: Erhvervlivet, Netværksmøder, Netværksorganisationer, Robotten Sophia, Kunstig Intelligens, VL-døgn, Erhvervsledere, Magteliten, Magtens mennesker, 070618, Den 4. industrielle revolution
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også