Mange flere vælger e-læringsuddannelser - blended learning er fremtidens undervisningsform

Bliv ergoterapeut, fysioterapeut og sygeplejerske hjemmefra. UCSJ har en stigning på 17 % i det samlede antal e-læringsstuderende. Ny opgørelse viser, at det nu er lykkes for UCSJ at etablere otte uddannelser som e-læring med et stort årligt optag.

41 % af alle ergoterapeuter på UCSJ bliver i dag uddannet som e-lærings studerende, hvor de ikke fysisk skal være til stede på uddannelserne dagligt, men kan følge uddannelsen over nettet hjemmefra.

- “I de senere år har vi udbredt tilbuddet om e-læring til otte uddannelser. Vi kan nu se, at vi har markante optag til e-læring på alle uddannelserne”, fortæller uddannelsesdirektør Hanne Fischer.


Ikke noget man bare tager fra sofaen

14 % af samtlige studerende på UCSJ er nu e-læringsstuderende. I Næstved har de tre sundhedsuddannelser til ergoterapeut, bioanalytiker og fysioterapeut i 2013 i alt 166 på e-læring mod 121 i 2012 - en stigning på 37 %.

I Roskilde er der 203 lærerstuderende på e-læring mod 159 i 2012, og i Nykøbing er der 27 socialrådgivere mod 17 i 2012.

-”E-læringsuddannelser er ikke noget, man bare tager fra sofaen. De studerende får opgaver via en on-line læringsplatform, kombinerer et tæt gruppesamarbejde med medstuderende via bl.a. Skype med fysiske møder på selve uddannelsesstedet, ligesom de skal i praktik som på de almindelige uddannelser, pointerer Hanne Fischer.

Vil skabe ny digital uddannelseskultur

Udbuddet af e-læringsuddannelser er en del af UCSJs vision om at skabe attraktive uddannelser med endnu bedre kvalitet, der kan inspirere og motivere flere studerende til at uddanne sig og tage endnu større ansvar for egen læring. 

E-læringsuddannelserne er en uddannelsesform, der tilbyder en særlig fleksibilitet til særlige målgrupper. Fleksibliteten gør, at flere får mulighed for at uddanne sig.  

- “Satsningen på e-læring er et led i UCSJs vision om at skabe en ny digital uddannelseskultur, hvor alle der går på UCSJs uddannelser, undervises gennem “blended learning” - en kombination af traditionel tilstedeværelse med netbaseret undervisning”, fortæller Hanne Fischer.

Fast fokusområde for ledere og undervisere

UCSJ har gennemført det digitale forandringsprojekt “UCSJ Læring” for alle ledere og medarbejdere, og det er nu et fast fokusområde for ledere og undervisere.

I afdelingen for Forskning og Innovation udvikles viden og projekter om digitale læringsformer. Fx har forskerne hjulpet DTU med at udvikle adgangskurser over nettet til ingeniøruddannelsen, ligesom forskerne hjælper danske skoleledere med digital forandringsledelse.

Yderligere oplysninger:

Emneord: E-læring, Blended learning

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 08.06.21 Velfærd
  1.000 flere ansatte til trængende ældrepleje

  Et godt og nødvendigt skridt i den rigtige retning. Sådan beskriver FOAs sektorformand, Torben Hollmann, dagens aftale om flere ansatte og mere uddannelse i ældreplejen.

 • 27.09.16 Velfærd
  Nyt innovations-koncept vækker interesse internationalt

  Studerende, offentlige organisationer og virksomheder skal matches bedre for at i højere grad at gøre idéer til virkelighed. Det er en af idéerne bag ”idematch”, som vakte stor interesse på en uddannelseskonference i New York.

 • 10.09.14 Velfærd
  Bedre læring for færre penge på skolerne

  Få to chromebooks for det samme som en pc eller en ipad koster og nedsæt tiden til opsætning og teknisk support med 70-90 procent. Den første danske rapport om Chromebooks peger på mulige gevinster for både økonomi og læring på danske skoler.