Mange franske muslimer foretrækker sharia

I måling siger 60 procent af franske muslimer, at piger bør bruge hovedtørklæde i skoler og på universiteter.

Knap 30 procent af Frankrigs muslimer anser ikke de sekulære franske love for at være vigtige, fremgår det af en meningsmåling for søndagsavisen Journal du Dimanche.

På spørgsmålet om de anser islams sharialove at være vigtigere end den franske republiks love, svarer 29 procent ja.

Integration - det væsentlige

Vi samler alle væsentlige historier om integration på denne tema-side

Målingen viser også, at 20 procent af de mandlige muslimer og 28 af de kvindelige går ind for brugen af niqab og burka. Altså fuld tildækning af ansigtet og kroppen hos kvinder.

60 procent er tilhængere af, at piger og kvinder bærer hovedtørklæde på skoler og på universiteter. Det er allerede i dag forbudt at bære hovedtørklæde i offentlige franske institutioner.

Det skønnes, at der er fem millioner muslimer i Frankrig. De udgør op mod otte procent af befolkningen. Frankrig er det land i Europa med forholdsvis flest muslimer.

Efter radiale islamisters angreb i november sidste år i Paris, som kostede 130 livet, og et angreb i Nice i juli med 80 døde er spændingerne mellem det muslimske samfund og det øvrige Frankrig vokset.

Ledere i det muslimske samfund beklagede i sidste måned, at en række kommuner har indført et forbud mod muslimske svømmedragter til kvinder - de såkaldte burkinis. De siger, det kan føre til en yderligere stigmatisering af muslimer i Frankrig.

/ritzau/AFP

Emneord: Muslimer, Sharia, Frankrig, Religion, Målinger, Integration
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 24.09.16 Theis Magle
  kildeangivelse

  Det ville klæde artiklen, hvis man linkede til konkrette undersøgelse. Er det ikke muligt, så i det mindste beskrive, hvordan denne undersøgelse er foregået. Har det være 100.000 adspurgte, hvor man har forsøgt at ramme muslimer i alle samfundslag og i alle lokale områder af Frankrig, så man kan sige, at den repræsentativ for alle 5 mio muslimske franskmænd, som artiklen antyder. Eller er det en undersøgelse, som er foretaget i et lokalt område, hvor der er voldsomme integrationsudfordringer, som hvis man lavede en lokalundersøgelse af miljøet omkring grimhøjmoskeen?

  Uden den information, så kan man gå meget galt i byen ved at konkludere noget som helst på artiklen!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også