Mange S-vælgere håber på EU-job til Thorning

Socialdemokraterne vil have større chancer for valgfremgang uden Helle Thorning-Schmidt, mener vælgerne.

Socialdemokraternes mulighed for fremgang ved næste folketingsvalg vil stige, hvis partiets leder, Helle Thorning-Schmidt, får en international topstilling, og Mette Frederiksen i stedet overtager formandsposten.

Det mener næsten 40 procent af de socialdemokratiske vælgere ifølge en ny Megafon-måling for Politiken.

Godt en fjerdedel af de socialdemokratiske vælgere mener ikke, at partiets muligheder ved næste valg vil være bedre, såfremt Thorning-Schmidt smutter til Bruxelles.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt har gentagne gange afvist spekulationer om, at hun på udkig efter et job i EU.

- For statsministeren må målingen være nedslående læsning. Et topjob i EU er ikke bare en succesrig exit fra dansk politik - det er er også et stort ønske fra hendes egne, at hun forsvinder, skriver Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard.

Af de vælgere, som ikke stemmer socialdemokratisk, mener 38 procent, at Socialdemokraternes valgresultat vil blive bedre uden Helle Thorning-Schmidt ved roret.

Målingen kommer samtidig med den flere uger lange debat om børnechecken.

Og det er ikke kun vælgerne, der har ringe tillid til Thornings lederevner frem mod et valg, skriver Politiken med henvisning til, at en række socialdemokratiske partiforeninger og borgmestre i Jyllands-Posten søndag sagde fra over for Thornings linje i diskussionen om børnechecken.

Tirsdag reagerede statsministeren på kritikken med en udmelding om, at hun nu vil undersøge muligheden for at indeksere børnechecken.

/ritzau/

Emneord: Megafon-måling, Helle Thorning Schmidt, EU-job, Mette Frederiksen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også